Хитно о изборном закону БиХ

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ на данашњој сједници, требало да разматра предложене измјене закона о порезу на додату вриједност, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Босна и Херцеговина 03.05.2017 | 21:11
Хитно о изборном закону БиХ
На дневном реду налази се још неколико законских рјешења о којима ће се водити расправа у Дому народа ПС БИХ.

Није познато да ли ће се на дневном реду наћи и приједлог ХДЗ, односно Клуба хрватских делегата, о измјенама изборног закона БиХ.

СДА данас се на сједници Предсједништва изјаснила против тог приједлога ХДЗ.

Клуб делегата хрватског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ је 28. априла у парламентарну процедуру доставио приједлог измјена и допуна изборног закона БиХ. Предложеним измјенама и допунама изборног закона БиХ, које је у скупштинску процедуру пустио Клуб хрватских делегата, регулише се избор чланова Предсједништва БиХ, имплементира се Одлука Уставног суда БиХ, то јест избор делегата у Дому народа Федерације БиХ, те Одлука Уставног суда БиХ која се тиче избора у Мостару.

Процедура за расправу овог закона је хитна. 

Делегати Дома народа треба и да дају сагласности за ратификацију неколико међународних споразума међу којима је и Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Руске Федерације о регулисању обавеза бившег СССР-а по обрачунима у вези с робним прометом између бившег СССР-а и бивше СФРЈ.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар