''Орлови'' се окупили: Желимо на Свјетско првенство!

Одбојкашка репрезентација Србије окупила се у Београду на почетку припрема за турнир квалификација за Светско првенство, као и Светску лигу.

Остали спортови 03.05.2017 | 21:40
''Орлови'' се окупили: Желимо на Свјетско првенство!
"План је да се одмах квалификујемо за Светско првенство. Желимо то да обавимо одмах да не бисмо себи касније компликовали живот. Уједно, ово су и припреме за Светску лигу, која следи одмах после турнира у Загребу", рекао је селектор Никола Грбић на окупљању.

Селектор је позвао 17 играча, али ће се многи због обавеза у клубовима накнадно прикључити екипи.

Србија ће од 24. до 28. маја у Загребу играти у Групи Е друге рунде квалификација за Светско пренство, а противници ће бити Хрватска, Белорусија, Данска, Швајцарска и Норвешка.

Пласман на Светско првенство, које ће се одржати следеће године у Италији и Бургарској, обезбедиће победник групе, док ће другопласирани тим играти трећу рунду квалификација.

Примач сервиса Марко Ивовић најавио је напорно лето.

"Крећемо са малим променама, а знамо да ће ово бити јако напорно лето. Имамо такмичења све важнија једно од другог. Идемо турнир по турнир и да играмо како доликује, да искористимо сав потенцијал који имамо. Искрено се надам да ће нас повреде заобићи, то је најважније. Ако буде све како треба, верујем да ћемо турнир по турнир одиграти најбоље што умемо и да ће резултати бити добри", рекао је Ивовић.

Његов саиграч, блокер Срећко Лисинац казао је да је увек најважније прво следеће такмичење.

"Врло је битно да се пласирамо из првог покушаја на Светско првенство јер ћемо касније имати више времена за одмор и припреме за Европско првенство. После Загреба одмах почиње Светска лига, а касније и Европско првенство. Нећемо рангирати такмичења по важности, већ по датумима. За нас је свако важно и увек желимо да остваримо најбољи могући пласман", казао је Лисинац.

Техничар Никола Јововић навео је да улога фаворита ставља притисак на његову екипу, али да је она навикла на то.

"Та улога фаворита и прија и не прија. Већи је притисак, али током ових година смо се навикли на то и на нама је да се пласирамо на Светско првенство, што сви очекују и мислим да то стварно заслужујемо. Припремићемо се. Нисмо још комплетни, али сви момци који су ту спремни су и у главама и физички да дају свој максимум", истакао је Јововић.

Урош Ковачевић је рекао да је опрезан, али и оптимиста.

"Турнир у Загребу ће сигурно бити лепа припрема за Светску лигу, пошто бранимо титулу. Не знам ривале, сем Хрватске и Белорусије, али то ништа не мења. У сваки меч морамо ући максимално спремни јер нема слабих ривала. Иако су неке репрезентације аутсајдери на папиру, на терену свако може да изненади и баш зато морамо бити спремни и својим квалитетом изборити пласман на Светско првенство", рекао је Ковачевић.

Повратник у репрезентацију Немања Петрић сложио се да је битно да се већ у мају обезбеди пласман на Светско првенство.

"Мој повратак у репрезентацију после кратке паузе и морам рећи да је сјајан осећај поново бити са момцима. Крећемо у нову сезону. Јако је битно да већ у мају обезбедимо пласман на Светско првенство и онда идемо акцију по акцију. Мислим да имамо сјајан састав и да нас очекује једно позитивно лето", казао је Петрић.

Српске одбојкаше после квалификационог турнира за Светско првенство чека учешће у Светској лиги, где бране трофеј.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар