Рома: Почела Монћијева ера!

Тоти иде у пензију, ово су Ромини планови за прекид Јувентусове доминације. . . ! Најбољи спортски директор на свету је представљен у Роми. Ово су његове амбиције и размишљања. . .

Фудбал 05.05.2017 | 23:00
Рома: Почела Монћијева ера!
Роми се у финишу ломи сезона, остала су још четири кола пре краја, а Наполи јој дува за вратом у борби за директан пласман у Лигу шампиона. Да ствари буду горе, Вучицу у наредна два кола очекују дербији против Милана и Јувентуса.

Али и важност финиша сезоне је пала у сенку највећег Роминог појачања за наредну сезону - Монћија!

Шпански трансфер гуру који је претходних година од Севиље направио чудо, којег су желели и великани попут Реала, Барсе, Бајерна, енглеских богаташа и којег многи сматрају најбољим спортским директором на свету је данас завнично представљен као први оперативац Вучице.

„Не сматрам себе најбољим спортским директором на свету. Сматрам се срећним због каријере коју сам направио уз доста уложеног времена и труда. Имао сам друге опције и друге понуде, било ми је тешко да напустим Севиљу, али сам имао јасну идеју када сам изабрао Рому јер овде има огромног капацитета за напредак. И не почињите са причама да крећемо од нуле, јер су и Сабатини, и Масара после њега урадили добар посао. Знам да ћу овде имати прилику да будем оно што јесам“, рекао је Монћи на првој конефернцији за медије као спортски директор Роме.

И одмах је открио нешто што до сада није имало званичну потврду из клуба: Франческо Тотизавршава каријеру!

„Што се Тотија тиче, знам да постоји договор између њега и клуба да на крају сезоне заврши каријеру. Ово ће бити његова последња сезона на терену, а после тога почиње директорску каријеру“.

Монћи је пун поштовања за највећег у историји Роме.

„Франческо је Рома. Желим да будем близак са њим што је више могуће. Желео бих макар да имам један одсто његовог знања о клубу“.

Објаснио је и ситуацију са другом легендом клуба - Данијелеом де Росијем. Њему истиче уговор, а жели га Интер...

„Жеља и интерес две стране у преговорима су реципрочне. Желимо да наставимо сарадњу и морали бисмо да будемо баш неспрерни па да не постигнемо договор са њим. Он је фантастичан момак“.

Од Монћија се очекује да поправи трансфер политику Роме, која је била испод очекивања претходних година и да прави поготке као што је то радио у Севиљи. Што неће бити лак задатак јер Рома није у најбољој финансијској ситуацији и мораће да прода неке битне играче...

„У Севиљи смо успевали да правимо спортске успехе и да нам клупски рачуни буду у добром стању. Из године у годину смо налазили решење за тешке финансијске ситуације. Овде сам дошао да бележим успехе. Ако постоји страх од продаје играча, не треба да га буде. Није проблем продати играча, проблем је купити доброг играча и уклопити га. Урадићу све што је у мојој могућности да направимо успех. Па не мислите ваљда да сам напустио сопствену кућу да бих дошао и доћивео неуспех? Сада би требало да кажем како постоје играчи који нису на продају. Клупски челници воле то да говоре... Али не желим никоме да бацам прашину у очи, не постоје играчи који немају цену. Постоје мање и више битни играчи. Али желим да разјасним једну ствар: Нисмо под притиском да продајемо играче! Не морамо то да радимо... Али, наравно да ћемо сасушати све понуде које дођу и анализираћемо их“.

Већ годинама Рома не успева да паририа Јувентусу...

„Познајем Јувентусове квалитете, али сам по природи амбициозан човек. Не желим да продајем маглу, овде сам да би смањили разлику у односу на Јувентус. То није лако, али није ни немогуће. Постоје места у нашем тиму која морају да се попуне“.

Са Лућаном Спалетијем на клупи или не?

„Открићу вам једну тајну. Први пут када сам добио позив да дођем у Рому, размишљао сам о плусевима и минусима селидбе из Севиље у Рому. Међу плусеве сам убројао рад са Спалетијем о којем имам јако добро мишљење и учинићу све да га задржимо“.

Монћи је познат по погоцима са довођењем малдих и талентованих играча.

„Волим младе фудбалере и волим да их купујем. Али то није једини услов. Желим играче који су добри и који су гладни успеха. Године нису битне. Не интересује ме да ли играч има 19 или 29 година ако има оно што је нама потребно. Кеси је одличан играч којег пратимо неко време и о којем сам прилично упознат. Али он је само једна од опција“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар