По ко зна који пут - Били Спанулис!

Плејмејкер Олимпијакоса Василис Спанулис пружио је најбоље партије ове сезоне у два најважније утакмице – ништа чудно.

Кошарка 03.05.2017 | 12:40
По ко зна који пут - Били Спанулис!
Олимпијакос је са 3:2 у серији савладао Ефес у плеј-офу Евролиге, међутим после треће утакмице чинило се да су изабраници Велимира Перасовића ближи пролази на Фајнал-фор.

Турски клуб је водио са 2:1 и имао прилику да пред домаћим навијачима оде на завршни турнир, међутим уследила је одлична утакмица Олимпијакоса, а поготово Билија Спанулиса који постигао 18 поена, уз чак пет погођених тројки.

У одлучујућој утакмици у Пиреју, један од најбољих кошаркаша Европе у протеклој деценији поново је био најефикаснији, са 22 поена уз шест успешних додавања.

После пролаза на Фајнал-фор Спанулис је открио у чему је тајна.

“Једноставно волим кошарку. То једина моја тајна. Волим ову игру толико да желим да будем међу најбољим играчима у екипи и у најбољем тиму, као што је Олимпијакос“, реко је Били.

Бивши репрезентативац Грчке посебно је похвалио екипу, која је смогла снаге и после тешке борбе избацила одлични Анадолу Ефес.

Олимпијакос ће се у бобри за финале састати са добром познатом екипом московског ЦСКА, који су у више наврата у прошлости побеђивали захваљујући, наравно, целој екипи али и Спанулису који је лидер овог тима.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар