Кристијано Роналдо!

Кристијано Роналдо поново је одушевио фудбалску јавност спектакуларном партијом против мадридског Атлетика.  Нуклеарно оружје ЦР7-400! Сахранио Бајерн, убио Атлетико, у 33. је бољи него икад?! Знате оне коментаре да је “његово прошло”?

Фудбал 03.05.2017 | 11:40
Кристијано Роналдо!
Португалац је хет-триком у победи над Атлетико Мадридом (3:0) исписао нове странице историје и довео Реал на корак до новог финала у Лиги шампиона.

Ово је Роналду други узастопни хет-трик, пошто је у четвртфиналу разбио Бајерн Минхен, постигавши пет комада у две утакмице.

Наставио је феноменалну серију, стигао до 400 голова у дресу ’Краљевског клуба’, а на 18 утакмица у полуфиналима Лиге шампиона, противничке мреже тресао је чак 12 пута.

Сада има 52 поготка у нокаут фази најјачег европског такмичења, укупно 103, а како игра, јасно је да нема намеру да се заустави.

Бајерн је сахранио са пет комада у два меча. Атлетико је нокаутирао хет-триком у полуфиналу. Реал је практично довео до новог финала Лиге шампиона…

Кристијано Роналдо гази 33. годину живота, а игра боље него икад?!  

Када у две утакмице заредом не постигне гол, често уследи поплава коментара како је његов зенит прошао и како је у силазној путањи каријере. А човек никада није играо боље! 

Укупно је у еврокуповима током каријере дао 103 гола. Рекорд. Постигао је осам од последњих девет голова Реала у Лиги шампиона. У полуфиналним мечевима елитног такмичења укупно је дао 13 погодака. Рекорд. Први је играч Реала који је дао хет-трик против Атлетика на стадиону Сантјаго Бернабеу. Дао је 21 гол у дербијима Мадрилењо. Рекорд. На 86 утакмица за Реал Мадрид у Лиги шампиона је дао 88 голова?! Постигао је укупно 52 гола (на 66 утакмица) у нокаут фази Лиге шампиона. Рекорд. Колико је Роналдодобар када је битно говори и то што је више голова дао у нокаут фази Лиге шампиона него у групној фази (51).

Укупно је у дресу Реал Мадрида постигао 400 голова! Наравно да је рекорд!

Има 33 године и никад није био овако моћан… не сећамо се сличног примера да је неко у тим годинама играо овакав фудбал. Можда његов садашњи тренер Зинедин Зидан који је имао 34 године када се повукао. Али није био овако константно бруталан. 

Роналдов крај каријере се и не назире. И не треба да се назире док год буде играо овако. А делује да ће још дуго терорисати голмане и померати границе рекорда. Чудо фудбала. Чудо природе. 

Роналдо: Не желим да ме хвале, радим оно што знам! Кристијано Роналдо још једном је одушевио свет хет-триком у полуфиналу Лиге шампиона против Атлетика из Мадрида.

“Краљевски клуб“ је славио са 3:0, а Роналдо је осим 42. хет-трика у дресу мадридског клуба, постигао и 400 гол за актуелног шампиона Европе.

“Веома сам срећан што сам постигао три гола, уз то и 400 за мој клуб, али Атлетико је јак противник и у полуфиналу су с разлогом, тако да морамо да задржимо концентрацију“, рекао је Роналдо.

Најбољи фудбалер планете нахвалио је целокупан тим и нагласио да му не требају никаква признања, јер се увек труди да пружи максимум.

“Увек се трудим да дам најбоље од себе и не желим да ми се диве због тога. Целом тиму треба честитати, зато што су били феноменални. Играли смо добро од почетка до краја и моји голови су дошли природно“, казао је Португалац.

Такође, Кристијано је позвао навијаче да буду много приврженији екипи, да не звижде када не иде добро, већ да им буду подршка.

Роналдо је голове постизао у десетом минуту, потом у 73. минуту, да би коначан резултат поставио у 86, када је на асистенцију Лукаса Васкеса трећи пут затресао мрежу голмана Јана Облака.

Реванш меч на програму је 10. маја на стадиону “Висенте Калдерон“.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар