Највећи преваранти - Челси, Тотенхем, Бејл и Заха!

Најпоштенији - Борнмут, Лестер, Мидлзбро. . . ! На неславној листи се налазе и двојица српских репрезентативаца!

Фудбал 05.05.2017 | 09:30
Највећи преваранти - Челси, Тотенхем, Бејл и Заха!
Енглески фудбал држи до фер-плеја. То нико не може да оспори Острвљанима. Али као и свугде, и тамо постоје они који би до успеха на превару и то им често прође. Међутим, такве ставри се не сматрају врлином у Енглеској за разлику од Шпаније, Италије или Србије, већ се гласно критикују и осуђују у јавности.

Зато се на Острву дигла бура после срамотних пенала у корист Манчестер Јунајтеда и Тотенхема. Захваљујући оскаровској глуми Маркуса Рашфорда, Манчестер Јунајтеда је дошао до јединог гола на мечу против Свонсија. Млади Енглез је за Оскара одглумио пад у шеснаестерцу Лабудова иако га нико није није дохватио. Судија је насео и Јунајтеду је поклоњен једанаестерац.

Нешто слично се десило на лондонском дербију између Тотенхема и Арсенала. Хари Кејн је театралним падом преварио судију који га је частио пеналом. Кејн је добру глуму претворио у гол за 2:0 ударцем са беле тачке.

Енглезе то још више боли јер су Кејн и Рашфорд младе звезде тамошњег фудбала и репрезентације и дају лош пример деци чији су идоли.

Рашфордова и Кејнова глума је натерала прецизне статистичаре да изброје колико се у Премијер лиги глуми и колико жутих картона је подељено за симулацију. Од почетка сезоне 2012/13 до данас.

 Коначан резултат није изненађујући. На врху ове нечасне листе је Челси за чије играче се често истицало да покушавају да преваре судије. Чак 14 жутих лартона су Плавци добилли због симулирања за непуне четири сезоне. Наравно, Дијего Коста је први на листи, али ни приближно убедљиво као што се могло очекивати. Шпанац рођен у Бразилу је добио тек две јавне опомене због симулирања. А колико је тек пута преварио судије, а да то они нису видели...

После Челсија, на листи следи Тотенхем. Захваљујући најнепоштенијем фудбалеру Премијер лиги за претходне четири године - Герету Бејлу! И то због само једне сезоне?! Оне последње пред одлазак у Реал, у којој је Велшанин добио чак четири жута картона због симулирања!

Од активних играча у Премијер лиги, једини фудбалер којег су судије прибележиле више од два пута због симулирања је Вилфрид Заха из Кристала Паласа. По два пута су у глуми „ухваћени“Анхел Ранхел, Ешли Јанг, Аднан Јанузај, Рахим Стерлинг, Јаја Туре, Џејмс Мекартур,Маруан Шамак, Рос Баркли, Данијел Стариџ...

Према овој листи, најпоштенијим клубом би се могли назвати фудбалери Борнмута који су због глуме зарадили само један жути картон. Исто као њихове колеге из Лестера, Вигана, КПР-а, Кардифа, Рединга, Њукасла и Мидлзброа. Али треба истаћи да нико од њих није провео све четири урачунате сезоне у Премијер лиги.

На неславној листи се налазе и двојица српских репрезентативаца: Душан Тадић и БраниславИвановић.

Борнмут – 1 жути картон сзбог симулирања пенала (Адам Смит)
Рединг – 1 (Адам Ле Фондре)
Виган – 1 (Џејмс Мекарти)
Њукасл – 1 (Шола Амеоби)
Лестер – 1 (Џејми Варди)
Кардиф – 1 (Џордон Мач)
Мидлзбро – 1 (Гастон Рамирез)
КПР – 1  (Стефан Мбија)
Хал – 2 (Ахмед Елмохамади, Роби Брејди)
Барнли – 2 (Дени Ингс)
Фулам – 2 (Луис Холтби, Брајан Руиз)
Норич – 2 (Ентхони Пилкингтон, Бредли Џонсон)
ВБА – 3 (Стефан Сесењон, Себастијен Покоњоли, Шејн Лонг)
Вотфорд – 4 (Стефано Окака, Нордин Амрабат, Алекс Њом, Валон Бехрами)
Вест Хем – 4  (Модибо Маига, Стјуарт Даунинг, Арон Крезвел, Мануел Лансини)
Саутемптон – 5 (Шејн Лонг, Душан Тадић, Адам Лалана, Садио Мане, Морган Шнајдерлин)
Астон Вила – 5 (Габријел Агбонлахор, Грент Холт, Карлес Хил, Џордан Ају, Карим Ел Ахмади)
Свонси – 5 (Анхел Ранхел (2), Ки Сунг Јунг, Лерој Фер, Бен Дејвис)
Арсенал – 5 (Начо Монреал, Оливије Жиру, Алексис Санчез, Дани Велбек, Санти Казорла)
Стоук – 6 (Чарли Адам (2), Бојан Кркић, Виктор Мозес, Марко Арнаутовић, Ерик Питерс)
Ливерпул – 6 (Дањиел Стариџ (2), Бред Смит, Луиз Суарез, Џордан Хендерсон, Филипе Коутињо)
Манчестер Сити – 7 (Рахим Стерлинг, Јаја Туре (по 2), Марио Балотели, Серхио Агуеро, Лерој Сане)
Манчестер Јунајтед – 7  (Ешли Јанг, Аднан Јанузај (по 2), Пол Погба, Антонио Валенсија, Андер Ерера)
Сандерленд – 8 (Емануеле Ђакерини (2), Деандре Једлин, Патрик ван Анхолт, Стивен Флечхер, Џек Родвел, Данкан Вотмор, Џејмс Меклин)
Евертон – 8 (Рос Баркли (2), Лејтон Бејнес, Лион Осман, Ђерар Деулофеу, Кевин Миралас, Филп Невил, Џејмс Мекарти)
Кристал Палас – 11 (Вилфрид Заха (3), Џејмс Мекартур, Маруан Шамак (по 2), Јаник Боласи, Глен Мари, Џером Томас, Кристијан Бентеке)
Тотенхем – 11 (Герет Бејл (4), Деле Али, Андроз Таунзенд, Јан Фертонген, Клинт Демпси, Насер Шадли, Дани Роуз, Муса Дембеле)
Челси – 14 (Дијего Коста, Оскар, Сеск Фабрегас (по 2), Фернандо Торес, Бранислав Ивановић, Цезар Аспиликуета, Фалкао, Вилијан, Мајкл Есијен, Давид Луиз, Педро)

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар