Кључни тренутак за појачање од 25.000.000 евра!

Целе сезоне на клупи, а сада улазак у ватру за Лигу шампиона! Српски дефанзивац стартер против Каљарија у следећем колу, а врло вероватно и у последње три утакмице екипе Мауриција Сарија у Серији А.

Фудбал 05.05.2017 | 08:00
Кључни тренутак за појачање од 25.000.000 евра!
У главу Мауриција Сарија је тешко ући. Реч је у фудбалском и тактичком фанатику, који не одступа од својих убеђења, па макар цео свет око њега мислио другачије. Од својих играча буквално очекује да у пола ноћи знају на који начин да одраде одређену кретњу на терену, а уколико погреше у томе настане дрека и вика – следи понављање до перфекције.

Никоме ове сезоне није јасан ни случај Николе Максимовића, играча који је у Напуљ стигао из Торина за 25.000.000 евра и то на изричити захтев управо Сарија, а онда ништа. Свега осам утакмица у Серији А и по две у Лиги шампиона и Купу Италије. Није у питању никаква разочараност у квалитет српског репрезентативца, већ је једноставно ствар чистогСаријевог убеђења. Темпераментни стратег је у недавним изјавама италијанским медијима рекао да је Максимовић играч фантастичног квалитета и неко ко ће у будућности бити стуб Наполија, као и да је по карактеристикама комбинација Раула Албиола и Кулибалија, али да он у овом тренутку има нека друга решења.

Какав је заправо Сари Максимовић је објаснио у великом интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт у новембру прошле године. Српски штопер је тада још увек био у процесу „усвајања“тренерових тактичких замисли и очекивало се да би од јануара могао да заигра знатно озбиљнију улогу у тиму, али се то није догодило.

Максимовић је последњи пут као стартер заиграо још 25. фебруара против Аталанте, а од тада је осам мечева провео на клупи за резервне играче.

„Дошао сам касно и то је можда неки разлог што не играм много утакмица у континуитету, јер морам да припремим све те неке ствари, нисам ни прошао припреме, био сам код куће месец дана док се није завршило све то с Торином и то је једини разлог због којег не играм све утакмице. Иначе, причам са Саријем сваки дан, он је презадовољан са мном и патање је само када ћу кренути да играм у континуитету“, рекао је тада у интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт Никола Максимовић.

Ипак, како јаваљају локални медији, добро упућени у ситуацију унутар свлачионице напуљског клуба, Максимовић би могао да буде гурнут у ватру баш у финишу сезоне када ће се одлучивати о директном пласману у Лигу шампиона. Улазак у стартних 11 погураћеодсуство Кулибалија због жутих каротна већ у суботњем мечу против Каљарија на Сан Паолу, али и чињеница да су Влад Кирикеш и Лоренцо Тонели у лошој форми. Максимовић не би био само тренутно Саријево решење, већ би у случају добре партије против Каљарија купио карту за стартних 11 и у последња три кола када ће противници бити Торино, Фјорентина и Сампдорија, чиме би ухватио залет за наредну сезону, када се очекује да постане стуб одбране овог тима.

Наполи је у овом тренутку на бод заостатка у односу на другопласирану Рому, која има далеко тежи распоред и два везана дербија са Миланом и Јувентусом. То би Саријев тим могао да искористи и докопа се директног пласмана у Лигу шампиона, односно избегне мукотрпне квалификације за елтино такмичење, где се управо Вучица саплела прошлог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар