Јована, Маја, Јелена и Сузана: Дефинитивно збогом!

Јована Бракочевић (29), Маја Огњеновић (32), Јелена Николић (35) и Сузана Ћебић (32) после деценије бриљантних наступа и освајања медаља повукле су се из репрезентације Србије!

Остали спортови 02.05.2017 | 21:20
Јована, Маја, Јелена и Сузана: Дефинитивно збогом!
Селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић на списку за квалификације за Светско првенство 2018. године направио је измену после дуго година - изоставио је добро познати квартет. Међу именима нема Маје Огњеновић, Јоване Бракочевић, Сузане Ћебић и Јелене Николић, које су биле стуб националног тима.

Иако је селектор оставио могућност да то можда не значи завршетак њихове репрезентативне каријере, четири одбојкашице недвосмислено су потврдиле да је крај.

Јелена Николић је то најавила и пре Олимпијских игара прошлог лета, а после успеха у Рију, дефинитивно је ставила тчку.

"Било је размишљања да завршим и 2011, после Европског првенства у Београду, али сам, да кажем на срећу, остала. Сада, када су се Игре завршиле, мислим да моје место више није ту, да треба да дођу неке нове играчице, које ће кренути ка Токију", изјавила је за "Спортски журнал" јелена Николић и додала:

"Поносна сам на све, што сам имала прилику да играм за своју земљу, а то је нешто што је за сваког спортисту велика жеља", рекла је бивши капитен Србије, која једуже од десет година играла за репрезентацију.

И Јована Бркочевић је после деценије успешних наступа одлучила да се поздрави са репрезентативним дресом.

"Мој син Виктор је главни разлог због којег сам преломила да сам завршила са репрезентацијом. Као мајци ми је превише тешко да га оставим на неколико недеља, или чак месеци. Има девојака које су спремне да заузму моје место. Уосталом освојила сам медаље са свих великих такмичења и поносна сам на то, поготово на европско злато у Београду и олимпијско сребро у Рију", навела је Јована Бракочевић.

Њена кума Сузана Ћебић опрашта се после 218 одиграних званичних утакмица у дресу репрезентације.

"Поносна сам на сваку одиграну утакмицу, било је славља, било је и туге, али сам схватила колико је велика ствар носити дрес репрезентације, са таквим играчицама и у једној тако успешној генерацији. Остављамо иза нас, можда и још бољу, окићену олимпијским сребром и не треба бринути за будућност српске женске одбојке", нагласила је искусни либеро.

Једину задршку да можда ипак није крај има Маја Огњеновић.

"Причали смо после Рија и рекла сам, ако не будем на списку, значи да нисам у репрезентацији. То је то... Селектору и осталима је велика жеља да освојимо светску титулу наредне године у Јапану, али мислим да је баш далеко причати на ту тему. Ја могу попут њега да кажем 'никад не реци никад'", поручила је Маја Огњеновић, оставивши трунку наде да ће опет обући дрес Србије, који је носила на рекордној 261 утакмици.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар