ЛШ: Може ли "Дама" да се одбрани од "Кнежева"?

Ко ће у финале Лиге шампиона? Мбапе на Буфона, 'Кнежеви' чекају 'Стару даму'! Екипа Монака, најпријатније изненађење овогодишње Лиге шампиона, дочекаће у среду у првом мечу полуфинала Јувентус.

Фудбал 03.05.2017 | 00:00
ЛШ: Може ли "Дама" да се одбрани од "Кнежева"?
'Стара дама' је у претходној рунди елиминисала Барселону и уједно примила само два гола на десет овосезонских утакмица у елитном такмичењу.

Лидер француског првенства, предвођен "чудом од детета" Килијаном Мбапеом, у елиминационој фази већ је избацио Манчестер Сити и Борусију из Дортмунда, укупно је постигао 19 голова ове сезоне на евро сцени и сада жели да сруши најбољу одбрану на Старом континенту.

"Лига шампиона за мене је дечачки сан. Ове сезоне урадили смо сјајне ствари, али не желимо да се зауставимо. Желимо оно што ниједна генерација клуба није успела – пласман у финале", изјавио је Мбапе, који није ни био рођен када су се два клуба састала у полуфиналу 1998. године.

Јувентус је тада славио у Торину 4:1, уз хет-трик Алесандра Дел Пјера, док је у реваншу било 2:2, па је италијански тим прошао у финале где је поражен од Реала историјским поготком Предрага Мијатовића.

Капитен Јувентуса Ђанлуиђи Буфон тада је био члан Парме, али је већ био А репрезентативац Италије, а потом учествовао и на Мундијалу у Француској.

"Били смо одлични против Барселоне, нисмо примили гол у два меча, али сада нас очекују две потпуно другачије утакмице. Монако има изузетан потенцијал, али верујем у нас", поручио је Буфон.

Монаку је ово четврто полуфинале, у финале су прошли само 2004. када су изгубили од Мурињовог Порта, док је Јувентус осам пута успешно пребродио полуфинале.

У финалима су забележили само два тријумфа и шест пораза, последњи пре две године против Барселоне у Берлину.

Монако ће бити јачи за Фабиња, који због картона није играо у реваншу против Дортмунда, док ће у екипи Јувентуса изостати суспендовани Сами Кедира, чије место стартних 11 ће заузети Клаудио Маркизио.

Фудбалери Монака, најпријатнијег изненађења Лиге шампиона ове сезоне, дочекаће у среду (20.45 ТВ Арена Спорт) у првом мечу полуфинала Јувентус, екипу која је у претходној рунди елиминисала Барселону и уједно примила само два гола у 10 утакмица елитног такмичења.

Лидер француског првенства, предвођен "чудом од детета" Килијаном Мбапеом, у елиминационој фази већ је избацио Манчестер сити и Борусију Дортмунд, укупно је постигао 19 голова ове сезоне на евро-сцени и сада жели да сруши најбољу одбрану на Старом континенту.

"Лига шампиона за мене је дечачки сан. Ове сезоне урадили смо сјајне ствари, али не желимо да се зауставимо. Желимо оно што ниједна генерација клуба није успела - трофеј Лиге шампиона", изјавио је 18-годишњи Мбапе.

Монако и Јувентус до сада су се састајали четири пута. Црвено-бели су славили једном, црно-бели два пута, а једном је било нерешено.

Ови тимови већ су се састајали у полуфиналу Лиге шампиона, 1998. године. Јувентус је убедљиво победио у Торину 4:1, уз хет-трик Алесандра Дел Пјера, док је у реваншу било 3:2 за Монако, па је италијански тим прошао у финале где је поражен од Реала историјским поготком Предрага Мијатовића.

Капитен Јувентуса Ђанлуиђи Буфон тада је био члан Парме, али је био учесник четвртфиналног двобоја из сезоне 2014/15, када је после 1:0 за Јуве у Торину, у Монте Карлу било 0:0. 

О предстојећем дуелу, чувени голман је рекао:

"Били смо одлични против Барселоне, нисмо примили гол у два меча, али сада нас очекују две потпуно другачије утакмице. Монако има изузетан потенцијал, али верујем у нас".

Монаку је ово четврто полуфинале, у финале су прошли само 2004. када су изгубили од Мурињовог Порта, док је Јувентус осам пута успешно пребродио полуфинале, с тим да су у финалима забележили само два тријумфа и шест пораза, последњи пре две године против Барселоне у Берлину.

Монако ће бити јачи за Фабиња, који због картона није играо у реваншу против Дортмунда, док ће у екипи Јувентуса изостати суспендовани Сами Кедира, чије ће место у стартних 11, по најавама из Италије, заузети Клаудио Маркизио.

Реванш утакмица у Торину игра се 9. маја.

Први меч полуфинала Лиге шампиона између Монака и Јувентуса игра се у среду од 20.45 сати на стадиону Луј ИИ.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар