Добровољачка је симбол рата у БиХ

У Добровољачкој улици у Сарајеву пре 25 година се догодио један од највећих злочина у БиХ, оценио је Младен Иванић, председавајући Председништва БиХ.

Босна и Херцеговина 02.05.2017 | 14:27
Добровољачка је симбол рата у БиХ
Он је истакао да су дешавања у Добровољачкој улици почетком маја 1992. један од симбола почетка рата у БиХ.

- Без обзира на бројне доказе, случај "Добровољачка" никад није добио судски епилог. То показује лицемерство међународне политике и правосуђа у БиХ - наглашава Иванић.

Сматра да су породице погинулих припадника ЈНА у Добровољачкој улици довољно понижене чињеницом да овај случај није добио судски епилог.

- Почаст убијенима одаћемо тамо где можемо. Мој изасланик сутра ће присуствовати обележавању у Миљевићима у Источном Сарајеву, где ће одати почаст недужно страдалим војницима и цивилима - рекао је Иванић.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Петар

02.05.2017 13:00

Тако је предсједниче. Неки данас славе дан побједе над агресором, а у ствари славе дан када су хињски прекршили споразум са ЈНА. Споразум је постигнут уз посредовање УНПРОФОРА да колона ЈНА- дакле колона голобрадих младића који су били на одслужењу редовног војног рока безбједно изадје из Сарајева, а да ЈНА безбједно превезе у Сарајево Алију Изетбеговића. ЈНА је испунила свој дио договора а шта су урадили ткз. браниоцИ Сарајева. То је рекао и генерал УНПРОФОРА Филип Морион. Бошњачки политичари и браниоци БОСНЕ су прекршили споразум и побили нашу невину дјецу. И данас они то славе као дан одбране Сарајева, а залажу се као за некакав суживот. Па какав суживот желите да градите на лажима. Као прво прегласали сте један конститутивни народ у БиХ и изгласали издвајање из СФРЈ, што је било противно Уставу и начелу конститутивности. Убили сте српског свата у Сарајеву, убијали сте припаднике заједничке нам армије ЈНА приликом повлачења. Након тога сваљујете кривицу на СРБЕ, да су они почели рат а не ви. Већина Срба господо је бранила заједничку нам државу СФРЈ, а нису како то ви обмањујете своју и свјетску јавност жељели правити неку Велику Србију. Срби су осјећали СФРЈ као своју државу и бранили су је. Волио би да ми Бошњаци одговоре шта би радили да Срби без њих изгласају издвајање РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ из Босне и Херцеговине. Би ли они бранили цјеловитост Босне и Херцеговине. Ви у Федерацији БиХ кажете да је ријеч о Агресији, код нас у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ кажу био одбрамбено-отаџбински рат. Хајде да будемо људи и да кажемо истину у БиХ се десио грађански рат, да се нађемо на средини и да кажемо истину ако не ради нас онда ради наше дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

02.05.2017 16:11

Ако лазе срна не лазе рог, питај генерала Кукањца. Мало на yоутубе.

Name

Лео

03.05.2017 09:03

Свака цаст за текст Петре,сви ти сто су нападали гарант су дали заклетву СФРЈ и слузили војску,какви су то људи кад је олако прекрсе,као наводно заробили им Алију,а нису хтјели доци по њега на аеродром,наравно по директиви Ганица и сад прицају о агресији а не дозволити војсци да изадју,па ко је ту сад агресор онај сто напада или се брани

Name

Хадзија

02.05.2017 13:12

Немогу да вјерујем (знајуци да ти све мозес ал' у к***у) да ниси успјео наци нацин да у Добровољацкој одрзис помен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.05.2017 13:27

Ово не говори о њему, говори о теби. Ти се цинично радујеш томе да су злочинци на слободи а да се злочин велича. Тиме си се исписао из људи и уписао у марву.

Name

фронтал

02.05.2017 13:50

Ма све су политицмари из Српске криви,кад су кога процесуирали,морало се обавезно отици на мјесто кукавицког злоцина,па нек багра после помена ради ста хоце,то је њихова бједа!!!

Name

02.05.2017 13:18

Тако не рече, генерал Кукањац.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

02.05.2017 14:04

Добровољацку користиш за дневно политичке потребе а у Сарајеву си нон стоп , да си патриота одњео би цвијеће и положио, а не кукао испред новинара , сјаси нам више са грбаче паразиту !

ОДГОВОРИТЕ
Name

петер

02.05.2017 14:19

Напаст не наурузан народ и свије комсије то је невидено у историј и затварати и стављати у приједору повезе око руке итд сви знамо да није било рата бијељена бања лука а били логори и достаје пропаганде и уцитидјецу лазима то није добро за све људе без разлике и правити у тудој куци комснду нај боље оцисти своју.

ОДГОВОРИТЕ