Одузета 22 путничка возила

Службеници Управе за индиректно опорезивање претресом на неколико локација у општини Тешањ и Теслић одузели су 22 моторна путничка возила у вриједносрти од 110. 000 КМ.

Босна и Херцеговина 02.05.2017 | 13:05
Одузета 22 путничка возила
На основу оперативних сазнања о кријумчарењу возила из Европске уније у Босну и Херецговину, службеници Управе за индиректно опорезивање, Група за спречавање кријумчарења и прекршаја, Регионални центар Тузла, извршили су провјере поријекла путничких моторних возила и пословања појединих ауто отпада.

Том приликом извршене су провјере на 3 локације у општинама Тешањ и Теслић и пронађена су 22 путничка моторна возила без доказа о поријеклу и проведеној увозној царинској процедури, те плаћеним увозним дажбинама.

Приликом провјера бројева шасија и других дијелова кориштена је опрема као и обука која је претходно добијена и стечена путем програма ЕXБС од стране Владе САД. Укупна вриједност одузетих возила износи 110.000 КМ.

Против починилаца, сходно одредбама Закона о царинским прекршајима БиХ, пред надлежним судом, биће поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на њихову отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а. Такође, позивају све грађане, као и све пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима УИО, да то пријаве на отворену линију. Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

(Н1)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Градиска

02.05.2017 13:59

А како нико никад да се запита како и куда та таква возила и слицна роба удју у БиХ па да се тај ко узима паре за змирење казни и санкционисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

02.05.2017 17:21

Ма којим правом наплацују царину на оно сто нико у БиХ не производи. Људи довезу крсева да се има резервних дијелова, и да буду сто јефтинији али банда одмах зине да се и она омасти. Нисам за ЕУ али, ако икад постанемо ЕУ, неце висе моци добро зивјети на тој врсти отимацине. Уз то њихови руководиоци, заједно са политицарима и тајкунима, проневјере милијарде, па ником ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имт

02.05.2017 19:50

Отидјите у РЦ Мостар написите и сликајте на стотине одузетих пут.возила које на све лици само не на аутомобиле.То је поскидано и продато и никад нико није и дговарао.То су милионске стете само се неки дебело опарили.То у овој криминалној институцији никога не интересује и сто је највеци криминал и корупција то никога не интересује.Овдје је сав криминал по вертикали и лако га јр спрецити само да има воље.

Name

Мрцевци

03.05.2017 05:31

Засто се не би народ окористио о дрзаву кад му та иста дрзава гули козу са ледја И врх дрзаве је покрао од народа ста је могао тако да само ви људи гледајте да презивите гријех је дрзаве сто краде од гладног народа а Нико од главоња није заврсио у затвору

ОДГОВОРИТЕ