Преварени Гугл и Фејсбук

Често се дешава да обични корисници насједну на превару на интернету, али када се то догоди компанијама попут Гугла и Фејсбука, онда то изазива чуђење. Евалдас Р. из Литваније је наводно на превару узео од технолошких гиганата 100 милиона долара, сазнаје магазин “Фортуне”.

Свијет 01.05.2017 | 22:53
Преварени Гугл и Фејсбук
Вијест о његовом хапшењу објављена је још у марту, али не и то ко су биле жртве. Истрага поменутог листа открива да је Литванац од 2013. фалсификовао имејлове, рачуне и званичне меморандуме и да се издавао за представника азијског произвођача, с којим Гугл и Фејсбук редовно послују. Како сазнаје “Фортуне”, реч је о компанији “Qуанта Цомпутер”. И Гугл и Фејсбук су потврдили листу да су били жртве преваре.

Евалдас Р. је двије године подметао компанијама лажиране фактуре за компутерски прибор и прикупио 100 милиона америчких долара, које је распоредио на различитим рачунима у Источној Европи.

Према подацима полиције, велики дио ове своте је заплијењен, али Евалдас Р. пориче оптужбе. Тренутно је у притвору у Литванији и у току је поступак за изручење. Његов адвокат покушава то да спријечи, јер мисли да његов клијент не би имао фер суђење у САД.

(цафе.ба)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ккккк

03.05.2017 05:03

И без њих корисници имају довољно вируса на рачунарима. Још нам и они требају.

ОДГОВОРИТЕ