Фјури: Добијам Џошуу и са руком везаном иза леђа!

Тајсон Фјури каже је да би могао да победи светског шампиона у тешкој категорији Ентонија Џошуу без припремне борбе, боксујући "једном руком везаном иза леђа".

Остали спортови 03.05.2017 | 20:40
Фјури: Добијам Џошуу и са руком везаном иза леђа!
Џошуа је у суботу увече пред 90.000 људи на лондонском стадиону ‘Вембли’ ујединио титуле у тешкој категорији у верзијама ИБФ, WБА и ИБО, пошто је нокаутом у 11. рунди победио Владимира Кличка.

Џошуа је после те победе позвао Фјурија на борбу, што је овај прихватио.

"Стилови чине борбе, али сигуран сам да могу да победим Ентонија Џошуу боксујући једном руком везаном иза леђа", рекао је Фјури за Скај Спортс.

Фјури, који се налази у Марбељи у свом тренинг кампу, честитао је сународнику победу против Кличка.

"То је била изванредна борба, врло забавна и навијао сам да га Ентони разбије. Питам се шта би људи данас причали да га је Кличко довршио у шестој рунди. Вриштао сам, чупао сам косу, оно мало што ми је остало, пошто сам био забринут да ће нас коштати милионе. Он је показао много у тој борби. Показао је да може да падне и врати се, показао је оно од чега су шампиони створени. Показао је да може да се опорави од великих удараца", рекао је Фјури.

Он је истакао да ће радо боксовати против сународника Џошуе.

"Постоји само једна борба, највећа на свету и то сви знају. То је меч тешкаша, између мене и Ентонија Џошуе, никог другог. Само једну борбу свет жели да види и овде сам, ја сам линеарни шампион, још сам број један на свету и то сви знају. Сви смо видели у каквој је ситуацији био против Кличка, али Кличко није могао мене ни да удари", додао је Фјури.

Фјури није боксовао од новембра 2015. године, када је једногласном одлуком судија победио Кличка и постао нови светски шампион у тешкој категорији WБА, WБО, ИБФ, ИБО и добио престижни појас часописа Ринг. Реванш је два пута одлаган, а на крају је и отказан, тако да су појасеви остали упражњени.

Фјури је патио од депресије, а признао је и да је узимао кокаин, због чега му је одузета боксерска лиценца. Он је тада рекао да месецима није тренирао. Фјури је победио у свих досадашњих 25 борби, од којих 18 пута нокаутом. ;Џошуа ;је победио у свих 19 борби.

Одбор за контролу биртанског бокса могао би следеће недеље да врати Фјурију лиценцу.

Фјури је рекао да је импресиониран Џошуином снагом, када се вратио из нокдауна у шестој рунди, али да је уверен да ће бити потпуно другачије ако њих двојица буду боксовали.

"Чак ми не треба ни загревање, ако жели борбу. Био сам ван ринга исто колико и Кличко, али он има 41 годину, а ја 28. Ја немам 41 годину. Честитам Еј Џеју што је прошао ситуацију на живот и смрт против старог човека, свака част. Али, будимо реални, ја сам најбољи у дивизији. Увек може бити само један тешкаш, посебно у нашем делу света, а то сам ја", навео је Фјури.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар