Сукоб полиције и демонстраната

Током протеста у Паризу полиција је након напада Молотовљевим коктелима интервенисала сузавцем.

Свијет 01.05.2017 | 17:11
Сукоб полиције и демонстраната
Француски синдикати најавили су да ће данас одржати протестну шетњу центром Париза од Трга Републике до Трга Нације, а још неколико мањих скупова најавили су синдикални огранци.

Неколико младића са капуљачама на глави бацило је три Молотовљева коктела на припаднике сигурносних снага након чега су они реаговали сузавцем. 

Такође, неки су бацили и шок бомбу која је експлодирала у једној улици. Није познато да ли је неко повријеђен у инцидентима. 

Широм Француске за данас су најављени бројни скупови и демонстрације поводом Међународног празника рада. И присталице радикално-десничарског фронта (ФН) ће традиционалним дефилеом одати почаст француској хероини и светици Ивани Орлеанској испред њеног споменика у Паризу, а потом ће скупу ФН-а у мјесту Пyрамидес присуствовати лидерка те странке и кандидаткиња на предсједничким изборима у Француској Марине Ле Пен.

Због најављених скупова у Паризу су данас пооштрене мјере сигурности у којима је ангажовано укупно 9.000 полицајаца, војника и жандара.

Ово је друга година да се првомајски празник у Француској дешава уз ванредно стање, које је проглашено након терористичког напада у новембру 2015. године.



(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар