Мбапе: Радиш и тренираш, па играш против Ђиђија!

Нападач Монака Килијан Мбапе рекао је да његова екипа има квалитет и да ће дати све од себе да елиминише Јувентус и пласира се у финале Лиге шампиона.

Фудбал 02.05.2017 | 22:30
Мбапе: Радиш и тренираш, па играш против Ђиђија!
"Јувентус је велики клуб. Сви знају историју тог клуба, многи велики играчи су играли за Јувентус, многи велики играчи и сада играју тамо. Они су сјајан тим, елиминисали су Барселону која је била међу фаворитима за освајање Лиге шампиона. Показали су да имају све што је потребно да освоје трофеј. Али, и ми имамо квалитет и даћемо све од себе да стигнемо до финала", рекао је Мбапе за сајт УЕФА.

Фудбалери Монака у среду дочекују Јувентус у првом мечу полуфинала. Мбапе је навео и да му је драго што ће играти против Ђанлуиђија Буфона, за којег каже да је један од најбољих голмана на свету.

"Драго ми је што ћу играти против њега. Радиш и тренираш сваког дана да би дошао у прилику да заиграш против играча какав је Буфон. Када то урадиш, онда желиш да даш све од себе и да победиш", рекао је он.

Мбапе је навео да је сезона Монака у најјачем европском такмичењу невероватна.

"Почели смо у трећем колу квалификација против Фенербахчеа. Потом смо добили приличну тешку групу јер су сви тимови били на истом нивоу. Успели смо да прођемо и после тога смо играли против Манчестер ситија, једног од најбољих клубова у Европи. Одиграли смо два врхунска меча против њих, са пуно голова и забаве. После је следила Борусија из Дортмунда и сада нам предстоји дуел против Јувентуса", рекао је Мбапе.

На питање који је за њега био најбољи моменат до сада у Лиги шампиона, 18-годишњи нападач је навео да је то гостовање Ситију.

"То је био мој први старт, чуо сам музику док смо излазили на терен, заиста је било посебно. Од малих ногу сам сањао Лигу шампиона, гледао сам све утакмице... И сада гледам све утакмице Лиге шампиона. Дакле, играти Лигу шампиона за мене представља огромно задовољство", рекао је фудбалер Монака.

Осамнаестогодишњи Француз је истакао и да је најсрећнији играч у тиму јер има прилику да игра поред нападача какав је Радамел Фалкао.

"Мислим да сам најсрећнији играч у тиму, на почетку сам каријере, а играм уз врхунског нападача какав је Фалкао. Он је оставио траг у историји, постигао је огроман број голова...", рекао је Мбапе.

Утакмица између Монака и Јувентуса игра се у среду од 20.45.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар