''Жена да је лепа, момци да раде''

Певачица Катарина Живковић честитала је радницима 1. мај, те испричала како је она некада славила овај празник.

Србија 01.05.2017 | 12:23
''Жена да је лепа, момци да раде''
Каћа се за дневни лист "Ало!" сликала у радничком комбинезону и са алатом у рукама. Она каже да јој поправке и мајсторије нису стране, али да мисли да за такве послове треба да буду задужени мушкарци.

- Прво мислим да не знам ништа да урадим, али кад се ухватим нечега, ја то апсолвирам, заиста. Није да нисам имала додирних тачака са поправкама и мајсторијама. Из знатижеље сам покушавала нешто са поправљам по кући, молеришем и слично.

Није ми то ништа страно, али бих ипак тај део посла препустила мушкарцима. На лепшој половини је да буде лепа и да се смешка и да се само слика са тим алатом, али мушкарцима бих препустила те мушке послове - каже певачица и додаје:

- Не бих могла да радим као мајстор, али бих могла да им певам да им брже и лепше прође време. Певала бих им: "Куће мале, кречене у бело!"

Каћа се присетила и како је она некада славила Празник рада, а затим објаснила како то чини данас.



- У најлепшем сећању су ми остале прославе 1. маја у тинејџерским данима. Имали смо једну шуму надомак Лесковца, тамо смо одлазили за празник. Правили пљескавице, дружили се. Имали смо огромне шаторе, где смо спавали. Овог првог маја радим, али већ ћу 2. или 3. маја отићи негде да се одморим са друштвом - присећа се Катарина.

На питање како би требало да се прославља овај празник и шта мисли о штрајковима радника певачица каже:

- Што се тиче тога како треба прославити 1. мај, могу да кажем да свако треба да бира како му одговара. Ако радници желе да штрајкују, нека штрајкују, ови други нека роштиљају. Ја као певачица сигурно не бих протестовала, јер сам веома задовољна својим послом и ништа не бих мењала.

Толико волим свој посао и срећна сам што сам певачица. Певање је једна од ретких професија где се човек забавља, где ужива, где опушта друге људе, где нема места тузи и несрећи. Стварно не могу да разумем колегинице које се жале и које певају, а није им до живота. Ја оног момента кад осетим да ми је тешко, да ми је напорно што путујем, што не спавам, ја ћу престати да се бавим овим послом - каже певачица и додаје:

- Све волим у вези са мојим послом. Ево један пример. Пре неколико дана имали смо хуманитарни концерт у Дољевцу, где смо намерно хтели да идемо сви заједно у једном комбију. Као екскурзија.

Сви ми певачи смо у том комбију јели, пили, шалили се. Прво што смо успешно одрадили тај концерт, скупили смо новац за децу са посебним потребама у Дољевцу, а на све то смо се и јако лепо провели. Наш посао је много леп.

(ало.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Занимљиво

01.05.2017 11:57

Зене увек знају ста и како треба да раде мускарци а "боре" се за равноправност.

ОДГОВОРИТЕ