Невријеме у САД однијело животе

Најмање шест особа је погинуло, док је на десетине људи повријеђено након што су снажне олује, укључујући неколико јаких торнада, погодиле Арканзас, Мисури и регион Тексаса источно од Даласа, саопштили су данас амерички званичници.

Свијет 01.05.2017 | 08:25
Невријеме у САД однијело животе
Најмање три торнада погодила су Тексас у суботу по подне и увече, навела је Национална метеоролошка служба.

Градоначелница Кентона у Тексасу Лу Ем Еверет рекла је данас на конференцији за новинаре да су најмање четири особе погинуле, док је 49 људи повријеђено, напоменувши да је ситуација веома промјенљива и да је штета обимна.

Та област је остала без струје, а торнадо је преврнуо десетине аутомобила на аутопуту источно од Кентона.

Медицински центар источног Тексаса саопштио је да су 52 особе пребачене у три болнице због повреда које су задобиле у олујама, а једна од њих је у критичном стању.

У Мисурију се у суботу 72-годишња жена утопила након што јој је аутомобил у којем се налазила однијела бујица услијјед поплаве.

У међувремену, у Арканзасу је једна особа изгубила живот када је дрво пало на камп-приколицу у којој се налазила, док је из поплава спасено 20 особа, а власти трагају за двоје деце која су нестала у суботу увече када их је бујица раздвојила од мајке.

Оклахома је у суботу прогласила ванредно стање због распрострањених поплава, при чему је 12.000 људи у средишњим областима остало без струје.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цврчак

01.05.2017 11:52

Природне силе су јаче од Америке, Русије, НАТО пакта.... човек је све слабији и слабији.....

ОДГОВОРИТЕ