Екипа "Кума" 45 год. од премијере

Екипа култог филма „Кум“ Френсиса Форда Кополе окупила се у „Рејдио сити мјузик холу“ у Њујорку, поводом 45 година од премијере тог филмског класика.

Свијет 30.04.2017 | 19:09
Екипа "Кума" 45 год. од премијере
У простору уређеном да подсећа на библиотеку Дон Корлеонеа са портретом Марлон Бранда који је за улогу мафијашког боса добио Оскара, Копола и глумци Ал Паћино, Роберт Дувал, Џејмс Кан, Дајана Китон, Талија Шајер и Роберт де Ниро још једном су се окупили, преносе стране агенције.

Вече је организовао Де Ниро на затварању свог „Трајбека“ филмског фестивала и том приликом су приказана и прва два дела Кума о моћној њујоршкој мафијашкој породици, а Копола се осврнуо на занимљивости са почетка снимања.

Сви су се присетили времена када је Копола био млади, још неафирмисани редитељ, Паћино непознати позоришни глумац и када је само неколицина мислила да је бестселер Марија Пузоа добар материјал за филм.

„Био сам разочаран када сам први пут прочитао Пузоову књигу јер је била преобимна“, изјавио је Копола, назвавши је шундом.

Када је почело снимање, појавиле су се гласине да ће сменити Кополу, а продуцент „Парамаунт пикчерса“ није желео ни Бранда, ни Паћина.

Брандо је изнео своју улогу када је напунио уста ватом како би Дон Корлеоне изгледао „као булдог“, чак је и усвојио тај „шрипави шапат“ како би дочарао мафијашког боса.

„Потпуно се претворио у лика којег тумачи“, рекао је Копола.

Легендарна је и Кополина борба да ангажује Паћина у улози Мајкла Корлеонеа.

Како би убедио студио, Ал Паћино је рекао да је прошао више аудиција него што може да се сети, чак је и рекао Кополи: „У реду је. Сарађиваћемо неком другом приликом. Има и других ствари да се раде“.

Али Копола је био упоран и успео у својој идеји да Паћино тумачи једног од чланова породице Корлеоне, док је Паћино сада признао да је био скептичан и размишљао да то и није тако добра улога, чак је у једном тренутку помислио да ће то бити најгори филм икад снимљен.

Копола се присетио и да су га тада у студију „Ем-Џи-Ем“ питали како мисли да направи филм који је уметнички квалитетан и финансијски исплатив, на шта је славни режисер одговорио: „Ризикујући“.

Много се занимљивих прича са снимања чуло на прослави 45 година филма Кум.

Није једино Брандо (1924-2004) недостајао на прослави, чланови екипе су се присетили и Џона Казала (1935-1978) који је тумачио Фреда Корлеонеа, као и директора фотографије Гордона Вилиса (1931-2014).

Извор: АФП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Легенд

30.04.2017 19:19

Легендарни филм.

ОДГОВОРИТЕ