Зашто Звезда и Партизан, истог дана, на истом мјесту?!

Црвена звезда и Партизан истог дана биће домаћини, у мечевима 33. кола Суперлиге Србије, а поред резултата у центу пажње биће и навијачи.

Фудбал 30.04.2017 | 12:00
Зашто Звезда и Партизан, истог дана, на истом мјесту?!
Иако се не игра дерби, поставља се питање да ли ће доћи до нових инцидената јер је размак у ком ће “вечити” ривали дочекати противнике само два сата.

Партизан од 16 часова дочекује Напредак из Крушевца, док ће црвено-бели од 18.00 угостити Војводину.

Недеља је дан за фудбал, дан када навијачи широм планете у свом граду гледају омиљени тим.

Ипак, не морамо много да се враћамо у прошлост, довољно је само да се присетимо последњег дербија пред десетак дана, како бисмо схватили зашто се многи размишљају да ли да дођу на стадионе у Љутице Богдана или у Хумској 1.

А, камоли да на стадионе оду породично.

Разлог за то јесу нови и све учесталији сукоби хулигана на мечевима, али и насиље на улици.

Меч Црвена звезда – Војводина биће у центру пажње јер је посебно лоша атмосфера створена пред саму утакмицу.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да ће дуел са Новосадјанима бити тежак највише због пропаганде и лоше атмосфере која је створена пред меч, како је рекао.

"Тешка утакмица из много разлога, најпре због пропаганде која се подигла и лоше атмосфере која је створена, а и због тога што Војводина има добар тим и увек смо тешко излазили на крај са њима", рекао је Божовић.

Утакмица је изазвала много контроверзи, иако још увек није ни почела, јер је насред дуела Партизана и Војводине у прошлом колу дошло до сцена специфичних за наш фудбал.

Челници Воше били су револтирани песмом домаћих навијача – "Пола Мађар, пола усташа", па је све ескалирало у ложи стадиона црно-белих.

Падале су тешке речи и оптужбе, да би само неколико часова касније из Партизана стигао снимак на коме се чује реченица – "Због овога ћемо пустити Звезду", а то је у изјави за Мондо потврдио Илиев.

"Јесте! Један од челника Војводине, знам како човек изгледа, али му не знам функцију, јер не познајем људе из новог руководства, бесно се окренуо ка нама и рекао нам: 'Е, због овога ћемо да пустимо Звезду“.

Ивица Илиев, спортски директор Београђана, за спорну изјаву оптужио је Драгослава Вуковић, председника Надзорног одбора гостију, на шта је он одговорио да домаћин тако "крије своју срамоту".

“Зашто нису показали слику на снимку, да се види ко је рекао. Они су објавили видео клип како би сакрили своју срамоту. Не могу да кажем да ли је неко то рекао, на снимку се не види ништа, више се чује песма навијача. И да је неко рекао да ће да пусти Звезду у следећем колу, то је могло да буде речено у афекту. Нема говора о томе. ФК Војводина нити је пустила Партизан, нити ће пустити Звезду, већ ће играти за своју публику. Претпостављам да су објавили клип како би сакрили срамоту јер се то видело на лицима многих људи из управе Партизана који су били у ложи. Захваљујем се председнику Партизана који нас је назвао и извинио се због свега, али знате како кажу – десило се то што се десило", рекао је Вуковић за Б92.

Војводина је због свега што се догађало наредних дана, у уобичајеном медијском обрачуну у који се укључио и спортски директор Звезде Звездан Терзић, тражила одлагање утакмице, али ће се она ипак играти када је планирано.

"Уважавам разлоге и објашњење представника Војводине, али захтев је неоснован. Не постоји ниједан основ да дерби на стадиону Рајко Митић буде одложен”, рекао је директор Суперлиге Владимир Булатовић за Б92.

Додатну дозу тензије, ону која би морала да се осећа и испољава само на терену, доноси и ситуација на табели, на пет кола до краја трке – ривали са Топчидерског брда имају исти број бодова.

Улаз ће бити слободан и на “Рајку Митићу” и на стадиону Партизана, али је, нажалост, оно што прво пада на памет питање да ли ће бити довољно полицајаца, а не колико ће љубитеља фудбала доћи.

Овај проблем није ништа ново и сигурно неће напросто престати. Али, ако већ нико "нема снаге" да томе стане на пут, бар не у датом тренутку, не мора се баш зараћеним странама са двеју трибина давати простор за "маневар".

За крај, остаје нам да се надамо да ће се у понедељак причати о добром фудбалу, а не разбијеним главама, повредјеним полицајцима или теоријама завера...

Било би лепо, за промену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар