ПЛ БиХ: Зрињски запео у Крупи, Сарајево хвата прикључак!

Актуелни шампион БиХ примио први гол у Лиги за првака, те освојио само бод у Крупи на Врбасу, чиме је омогућио Сарајеву да се високом побједом у Бијељини приближи водећем двојцу на два бода заостатка.

Фудбал 29.04.2017 | 23:15
ПЛ БиХ: Зрињски запео у Крупи, Сарајево хвата прикључак!
Фудбалери актуелног шампиона БиХ, Зрињског из Мостара, нису успјели да славе у Крупи на Врбасу против посљедњепласиране екипе у Лиги за првака БиХ.

Данашњим бодом против Крупе (1:1), тим Блажа Слишковића изједначио се по броју бодова са Жељезничаром, који ће сутра гостовати на "Тушњу" екипи Слободе. Ипак, тим популарног "Баке", који је данас примио први погодак у Лиги за првака, тешко да ће се задовољити освојеним бодом.

Вођство "племићима" феноменалним поготком донио је Тонћи Кукоч. Погледајте мајсторију фудбалера Зрињског.

Гости су имали предност до 52. минута, када се Елвир Кољић одлично снашао у шеснаестерцу Мостараца и савладао Кенана Пирића, који је тако први пут капитулирао након пет мечева у којима је сачувао своју мрежу. Иако су фудбалери Зрињског имали иницијативу у наставку, нису успјели доћи до побједоносног поготка.

У другом данашњем мечу Лиге за првака Радник и Сарајево у Бијељини су одиграли меч по изузетно тешком терену, натопљеном водом, а гости су освојили три изузетно битна бода.

"Бордо" тим повео је голом Душана Хоџића. Некадашњи фудбалер Радника са преко 30 метара из слободног ударца, затресао је мрежу свог некадашњег саиграча на голу Бијељинаца, Младена Лучића и тако донио велику радост фудбалерима и навијачима Сарајева.

Нермин Црнкић са два поготка у наставку овјерио је тријумф Сарајлија, те тиму Мехмеда Јањоша вратио наду у борби за шампионску титулу.

У Лиги за опстанак, Челик је пред својим навијачима славио против Младости и тако коначно, бар на дан, побјегао из зоне испадања. Гол вриједан три бода постигао је Јасмин Смрико средином првог полувремена.

ЛИГА ЗА ПРВАКА - 6. КОЛО:

Крупа - Зрињски 1:1 (0:1)
/Кољић 52 - Кукоч 27/

Радник - Сарајево 0:3 (0:0)
/Хоџић 55, Црнкић 69, 87/

У недјељу:

Слобода - Жељезничар (17:00)

ТАБЕЛА: Зрињски 55, Жељезничар (-1) 55, Сарајево 53, Радник 39, Слобода (-1) 39, Крупа 38.

ЛИГА ЗА ОПСТАНАК - 6. КОЛО:

Челик - Младост 1:0 (1:0)
/Смрико 26/

У недјељу:

Металеге БСИ - Витез (17.00)
Олимпик - Широки Бријег (17.00)

ТАБЕЛА: Широки Бријег 35, Младост (+1) 32, Металеге БСИ 27, Челик (+1) 27, Витез 25, Олимпик 18.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар