Барса: Тим избацио Марија! На Надала у финалу!

Светски тениски број 1 Енди Мари поражен је у полуфиналу турнира у Барселони од Аустријанца Доминика Тима са 2-1 у сетовима (6:2, 3:6, 6:4).  Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале турнира у Барселони пошто је у полуфиналу победио Аргентинца Хорасија Себаљоса у два сета, 6:3, 6:4.

Тенис 29.04.2017 | 21:25
Барса: Тим избацио Марија! На Надала у финалу!
Мари је имао проблема са сервисом. У првом сету који је изгубио за 34 минута, испустио је свој сервис три пута.

У другом сету је поправио игру и вратио се у егал, али је Тим на крају после два часа и 13 минута тријумфовао. Девети играч на свету и четврти носилац на турниру је тако заказао финални сусрет са Шпанцем Рафаелом Надалом. 

За Тима је то прва победа над Маријем, први пут је победио водећег тенисера на АТП листи, а никада до сада није играо финале Барселоне. Тим је уједно постао и први Аустријанац који је доспео до финала турнира од Томаса Мустера 1996. године.

Аустријанац ће се у недељу ће борити за своју девету титулу.

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале турнира у Барселони пошто је у полуфиналу победио Аргентинца Хорасија Себаљоса у два сета, 6:3, 6:4.

’Бик са Маљорке’ ће покушати да освоји десету титулу у Барселони,а на том путу бориће се против Аустријанца Доминика Тима, који је победио првог рекета света Ендија Марија.

Пети тенисер света за сат и 35. минута савладао је 84. рангираног играча на АТП листи.

Надал ће се у недељу игра своје 12. финале за десету титулу у Барселони и бориће се за 71. трофеј у каријери.

Шпанац је за нешто више од пола сата узео први сет у ком је много боље сервирао од противника спасавши свих пет лопти прилика које је Себаљос имао да му одузме.

У другом сету Надал је на тежи начин дошао до победе. Тек у деветом гему виђен је брејк, у ком је ’Бик са Маљорке’ одузео сервис противнику чиме је и решено питање победника,

Надал ће се у недељу игра своје 12. финале за десету титулу у Барселони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар