Русија у стању борбене готовости

ПВО Русије се налази у стању повец́ане борбене готовости, због ракетног лансирања Сјеверне Кореје, изјавио је предсједник комитета Савјета Федерације за одбрану и безбједност, Виктор Озеров.

Свијет 29.04.2017 | 15:42
Русија у стању борбене готовости
„Русија веома пажљиво прати догађаје у Сјеверној Кореји. Руски ПВО на Далеком истоку се налази у стању повец́ане борбене готовости. Ми контролишемо ваздушни простор у зони одговорности ваздушних снага Русије“, рекао је сенатор.

Према његовим ријечима, Русија зна да није мета ракетних тестирања Сјеверне Кореје.

„Међутим, са друге стране, техника је техника, и наша војска ради све што је до ње да у случају ванредне ситуације не дозволи ненамерни пад ракете на територију Русије“, изјавио је Озеров.

Опасност од војног конфликта расте

Још једно у низу тестирање балистичке ракете Сјеверне Кореје повец́ава опасност војног конфликта у региону, изјавио је Виктор Озеров.

„Очигледно да свако такво лансирање није корак ка смањењу напетости, напротив, само је појачава. То повец́ава опасност од војног конфликта, будуц́и да се амерички и јапански бродови налазе у Јапанском мору“, рекао је сенатор.

Заједно с тим, он је изразио наду да предсједник САД Доналд Трамп нец́е обиљежити 100 дана свог боравка на мјесту предсједника ударом на Сјеверну Кореју.

Сјеверна Кореја извршила је синоц́ ракетну пробу из региона сјеверно од престонице Пјонгјанга. Ракета се убрзо након полијетања распала, саопштила је јужнокорејска војска, јавила је агенција „Јонхап“.

(Спутњик)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зевс

29.04.2017 14:50

Одмјерена и умјерена изјава. Оцито да се и Русија паметно оградјује од разно разне пиладије.

ОДГОВОРИТЕ