Турци и Шпанци за први трофеј ФИБА Лиге шампиона!

Познати финалисти фајнал фора првог издања ФИБА Лиге шампиона.  Тенерифе на корак до европског пехара! Тим са Канарских острва савладао Венецију на свом терену, где се заправо и игра Фајнал-фор Фибине Лиге шампиона - 67:58.

Кошарка 28.04.2017 | 23:54
Турци и Шпанци за први трофеј ФИБА Лиге шампиона!
Имамо финалисте првог издања ФИБА Лиге шампиона: Банвит и Тенерифе!

У првом мечу дана у полуфиналу фајнал фора кошаркаши Банвита су савладали Монако 83:74, и то након што су стигли минус од осам поена са полувремена, док је домаћин завршног турнира, Тенерифе, одиграо сигурну партију пред својим навијачима и славио 67:58.

Победник ће бити одлучен у недељу, 30. априла, у дворани "Сантијаго Мартин".

Најефикаснији код турског представника, који води словеначки стручњак Сашо Филиповски, био је Џордан Тиодор са "дабл-дабл" учинком 21 поен и 11 асистенција, док се некадашњи кошаркаш Партизана Едо Мурић није уписао у стрелце, али је имао 3 скока и 2 асистенције.

Код поражених, Џамал Шулер се истакао са 20 поена.

У другом мечу дана - домаћин није изневерио очекивања навијача.

Сигурном игром стигли су до велике победе и прилике да одличну сезону, како у домаћем тако и у европском такмичењу, заврше освојеним трофејом и да се тако упишу у историју овог такмичења.

Најефикаснији у победничком саставу био је Тим Абромаитис са 19 поена, уз то је имао и 9 скокова и 2 асистенције, а добар допринос дали су Јоргос Боргис са 11 и Арон Дорнекамп са 10.

Када је у питању Венеција, само су Маркиз Хајнс (13) и Хрвоје Перић (11) били двоцифрени.

Позната су имена оба тима која ће у финалу премијерног издања Лиге шампиона одмерити снаге за европски пехар. Само неколико часова после Банвита и кошаркаши Тенерифа обезбедили су право да се боре за титулу првог освајача Фибиног клупског такмичења, пошто су на свом терену савладали Венецију резултатом 67:58 (16:21, 24:13, 16:8, 11:16).

Домаћин завршног турнира, уједно и један од финалиста, до победе је стигао фуриозном игром у финишу првог и на старту другог полувремена. Венеција је приказала добру и квалитетну игру у врло кратком временском распону. Али, оног тренутка када је Тенерифе кренуо шут, гости из Италије су стали.

Све је било решено у два велика, снажна налета. Прво су Шпанци направили серију 11:1 којом су окренули резултат и повели са 40:32, да би друго полувреме отпочели са још 10:0, после чега су повели са 50:34. Венеција је у другом и трећем кварталу убацила тек 21 кош, односно само осам на почетку другог полувремена.

Све до краја утакмице било је само пуко одрађивање посла за један од тренутно најбољих тимова Шпаније, пошто је само одржавао разлику до последњег звука сирене.

Најефикаснији играч победничког састава био је Тим Абромаитис са 19 кошева, док јеМаркиз Хајнс имао 13 кошева, четири скока и три асистенције. 

Финална утакмица игра се у недељу од 18.15. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар