Бајерн: Преговарамо са Евролигом око А лиценце!

Председник Бајерна из Минхена Ули Хенес рекао је да клуб озбиљно преговара са Евролигом око добијања А лиценце.

Кошарка 01.05.2017 | 13:45
Бајерн: Преговарамо са Евролигом око А лиценце!
Више је него вероватно да ће елитно кошаркашко такмичење за коју годину проширити формат, а ту своју прилику види минхенски клуб.

Такође, Хенес је потврдио да ускоро креће изградња нове кошаркашке арене, па сходно томе у тако модерној хали морају да играју са најбољим екипама.

Амбициозни Бајерн Минхен!

Немачки фудбалски гигант успоставио је доминацију у домаћем шампионату и већ неколико година уназад је у завршници Лиге шампиона, но за пехар не зна од 2013. године, а успон желе и са кошаркашком секцијом овог клуба.

Председник ФК Бајерн Ули Хенес је за немачке медије открио да је у плану изградња нове арене, као и разговори са Евролигом око "А" лиценце за најпрестижније европско такмичење.

"Ми се надамо да ћемо ускоро играти то такмичење. Тренутно преговарамо са Евролигом како бисмо добили лиценцу и постали партнери. Напомињем, ако желимо да наступамо у такој модерној хали за неколико година, неопходни су нам адекватни противници", навео је Ули Хенес и поручио да је минимални циљ у овој сезони полуфинале плеј-офа Бундес лиге, а да ће након тога покушати да задрже најважније играче састава Саше Ђорђевића.

Баварци су ове сезоне учествовали у Еврокупу, где су заустављени у четвртфиналу од каснијег шампиона Уникахе, али "пуцају" на такмичење "ранг више".

Евролига је од ове сезоне променила формат, сада је први део потпуно "лигашки", и у њој сада наступа 16 тимова, од којих чак 11 има "А" лиценцу по којој не зависе од резултата у домаћем такмичењу. За сада, обезбеђено учешће у Евролиги има и првак немачке Бундес лиге, а то је за претходну сезону био Бамберг.

У Бајерну се надају да ће место добити бар "проширењем" Евролиге о коме се "шушка".

Хенес поручује да ће нова хала бити урађена у сарадњи са компанијом "Ред Бул" и да ће радови бити најкасније завршени до 2021. године, али он очекује и много раније.

Траже и партнера који би закупио име поменуте Арене на дужи период од 15 до 20 година.

Екипа Александра Ђорђевића у Бундеслиги тренутно дели другу позицију са Бросе Бамбергом, а клуб би могао већ наредне сезоне да се такмичи у Евролиги, пошто победник немачког првенства има загарантовано место у елитном такмичењу.

ТИМОВИ СА "А" ЛИЦЕНЦОМ

Ефес, Фенербахче, ЦСКА Москва, Барселона, Басконија, Реал Мадрид, Олимпијакос, Панатинаикос, Армани, Макаби и Жалгирис.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар