Будимпешта: Преокрет Ђереа против Вердаска за 1/2-финале!

Ласло Ђере пласирао се у полуфинале турнира у Будимпешти, пошто је победио Фернанда Вердаска – 2:6, 7:6(4), 6:2.

Тенис 28.04.2017 | 16:15
Будимпешта: Преокрет Ђереа против Вердаска за 1/2-финале!
Двадесетједногодишњи српски играч, тренутно 184. тенисер планете, стигао је до највећег тријумфа у каријери против Шпанца, 36. на АТП листи, после велике борбе и два и по часа.

Деловало је да ће далеко искуснији Вердаско лако славити, поготово када је први сет решио у своју корист са 6:2, али Ласло није психолошки пао и наставио је да се бори.

Други део меча отворио је брејком, али је Шпанац успео да узврати већ у четвртом гему за изједначење. Уследила су два гема у којима су обојица спасавала по четири ситуације у којима су могли да остану без сервиса, да би Ђере при резултату 5:5 неутралисао и меч лопту за ривала.

Сет је отишао у тај-брејк, где наш представник прави један мини-брејк више и својим сервисима стиже до заслуженог изједначења.

Попут Ђереа, Вердаско одлучујући сет отвара новим брејком, али овога пута Ласло одмах одговара и затим прави, испоставиће се, кључни брејк за вођство од 4:2.

Остао је фокусиран до самог краја, свестан какву прилику има, и још једном одузео сервис противнику за највећег успеха од када професионално игра тенис.

Ђере ће се за пласман у своје прво финале борити против Британца Аљажа Беденеа, који је раније током дана славио против Хрвата Иве Карловића – 6:4, 6:3.

Турнир АТП 250 серије у Будимпешти игра се за наградни фонд од 482.060 евра.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар