''Мост'' иступио из Владе Хрватске

Предсједник Хрватског сабора и ''Моста'' Божо Петров најавио је у петак да ће сви Мостови министри дати оставке како би показали да им није стало до фотеља него до хрватског Устава.

Регион 28.04.2017 | 15:45
''Мост'' иступио из Владе Хрватске
"Ми више нисмо дио ове владе", казао је Петров у Хрватском сабору, јавила је Хина.

Оцијенио је и да се премијер Андреј Пленковић, који је у четвртак смијенио тројицу Мостових министара, показао да се не држи Устава, демократских вриједности ни парламентарне демократије.

Овим потезом спречавамо уставну кризу, казао је Петров, позвавши Пленковића да докаже како има парламентарну већину.

Најавио да ће се у Сабору најприје расправљати о смјени министра финансија Здравка Марића, а тек потом о смјени предсједника Сабора уколико дође такав захтјев.

"Ми желимо расправити и показати ко је и због чега срушио ову Владу и на који се начин догодила афера Агрокор", казао је Петров.

Клуб ХДЗ-а раније је најавио да ће у саборску процедуру послати захтјев за смјеном Петрова с мјеста предсједника Хрватског сабора.

ХДЗ-ови заступници увјеравају да све иде глатко, но не желе открити ко ће подржати ту смјену.

Хина наводи како посједује информације да ће смјену, поред ХДЗ-ових вијећника, подржати заступници мањина, њих осам, ХДССБ-ов Јосип Салапић, Даринко Думбовић из Реформиста, бивши ХСС-овац Бранко Хрг, те Казимир Варда.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добар потез

28.04.2017 15:15

Браво! Показите блентавом народу да вам није стало до фотеља него до промјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милија

28.04.2017 17:55

Мост је своју улогу одиграо, вријеме је са оду.