Првог маја сунчано и ведро

Многе грађане занима какво вријеме ће бити на Празник рада, а како су најавили метеоролози, овогодишње првомајско јутро биће хладно и претежно ведро.

Република Српска 28.04.2017 | 15:23
Првог маја сунчано и ведро
"Током дана, 1. маја, биће претежно сунчано у БиХ уз малу до умјерену облачност. Најнижа јутарња температура углавном између 1 и 5°Ц, на југу од 6 до 10°Ц. Највиша дневна температура између 20 и 25°Ц", кажу метеоролози.

Када су у питању дани викенда, у суботу се очекује претежно облачно вријеме с кишом у већем дијелу земље. Обилније падавине ће бити прије подне у Херцеговини, централним и источним подручјима Босне.

Очекује се између 30 и 60 литара падавина по метру квадратном, у Херцеговини локално и до 80 литара, а на планинама је могућ и снијег.

У суботу ће у Републици Српској прије подне бити облачно с чешћом и обилнијом кишом на истоку и југу. На крајњем сјеверозападу до подневних часова очекује се јењавање и постепен престанак падавина.

У недјељу претежно облачно вријеме се очекује у централним, источним и сјевероисточним подручјима Босне и источним подручјима Херцеговине. У осталим подручјима мало до умјерено наоблачење.

У ноћи на понедјељак слиједи разведравање, вјетар слаб умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера.

"У посљедње три године за Први мај у Бањалуци је падала киша, а прошле године је било и хладно. Од 2000. године до данас, девет година за Први мај у Бањалуци је падала киша.

Једино 2012. и 2013. је било сунчано уз температуру изнад 30 степени", кажу из Републичког хидрометеоролошког завода.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Месурда

28.04.2017 16:17

Нек је вала лијепо вријеме да се народ мало провесели, није дуго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.04.2017 08:43

Како те није срамота да кажеш како народ треба да се одмори и провесели. Ти сигурно ниси приварник. Сигурно си некакав радник који једва чека да не ради а плата да иде редовно сваки шест мјесеци. Срамота! Немој више да ишта коментаришеш јер си овим текстом раскринкан. Јасно је да си против државе и приватних предузећа.

Name

Месурда

29.04.2017 11:07

Има се, мозе се=није криза, неби ваљало да је боље народ би се посилио.

ОДГОВОРИТЕ