Реал Мадрид и Де Хеа - ДА!

Пао договор за најскупљег голмана свих времена! Краљевски клуб спремио највеће појачање за наредно лето.

Фудбал 30.04.2017 | 12:30
Реал Мадрид и Де Хеа - ДА!
Флорентино Перез је одлучио, Реалов Галактикос наредног лета ће бити - голман! Марка јутрос на насловној страни и као ударну вест дана доноси ексклузиву да се Краљевски клуб договорио са Де Хеом за трансфер наредног лета и да ће Шпанац постати најскупљи голман свих времена!

Оно што није завршио у последњим минутим прелазног рока у лето 2015. године, Реал Мадрид ће завршити наедног лета. Маркина сазнања гласе да су се Мадриђани договорили са Де Хеом и да је то најбитније у целој причи. Сви знамо како пролазе остали клубови када се Реал договори са њиховим играчем. Па макар то био и Манчестер Јунајтед. Уосталом, Реал је већ Црвеним ђаволима преотео Кристијана Роналда, а Модрић и Бејл су штрајковали у Тотенхему како би се изборили за трансфер у Мадрид.

Колико је јака Де Хеина жеља да се пресели у Реал, најбоље говоре детаљи договора са Краљевским клубом до којих је дошла Марка. Пристао је да му се смањи плата која тренутно у Манчестер Јунајтеду износи 12.000.000 евра нето по сезони. Не наводи се колико ће Шпанац зарађивати у Мадриду, али се истиче да је то мања сума од поменуте коју тренутно инкасира на Олд Трафорду. Уговор ће бити потписан на шест година.

Манчестер Јунајтед је урадио све да задржи Де Хеу, али то није било могуће. У септембру 2015. Де Хеи је дуплирана плата на 12.000.000 евра годишње и потписан је нови уговор на четири године са опцијом за пету, како би се одбио интерес Реала. То се све дешавало неколико дана пошто је у последњим минутима прелазног рока пропала трампа у којој је Реал требало Јунајтеду да пошаље новац и Наваса за Де Хеу.

Нови уговор је само на кратко смирио Де Хеу, а онда се Реал опет појавио. Пре три недеље су почели нови преговори Реала и Де Хее. Шпански голман је баш у том тпериоду изненађујуће склоњен са гола Јунајтеда за утакмицу са Сандерлендом после 63 везана меча на којима је бранио. Образложење је било да има лакшу повреду, али многима је то било сумњиво... Мурињо се невешто правдао, а многи су посумњали да иза приче стоји нешто крупније.

Реалу сада остаје тежи део посла. Да склопи договор са Манчестер Јунајтедом. Преговори ће сигурно бити дуги и тешки, али Мадриђани имају довољно времена и договор са Де Хеомкао штих. Спекулише се да ће висина трансфера износити између 70.000.000 и 75.000.000 евра што ће значити да ће Де Хеа постати најскупљи голман свих времена и да ће срушити 16 година стар рекорд Ђиђија Буфона. Флорентину Перезу иде на руку и Мурињов интерес за двојицом играча Реала који су на продају. Португалац жели Морату и(ли) Хамеса Родригеза и Перез ће прво пробати да једног од њих двојице убаци у причу. Цена Колумбијца је слична као Де Хеина па би могло да дође до праве трампе.

Де Хеин долазак ће значити и одлазак Кејлора Наваса који никада није био довољно атрактиван по Перезовом укусу. Костариканац може да тражи нови клуб. Перез је имао и алтернативе, размишљао о Куртои и Донаруми, али се ипак одлучио за "броја један" шпанске репрезентације који би у наредних осам до 10 година требало да брани мрежу Краљевског клуба.

Што се Манчестер Јунајтеда тиче, њима преостаје да траже новог голмана. Помињу се Џо Харт, Јан Облак, Самир Хандановић, Ђанлуиђи Донарума... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар