Најава: Када се два џентлмена нађу у рингу...

Последње загревање за меч године између Кличка и Џошуе.

Остали спортови 28.04.2017 | 14:15
Најава: Када се два џентлмена нађу у рингу...
Велики боксерски мечеви дуго су представљали врхунац спортских догађаја. Посебно у најтежој категорији.

Мало који спорт је могао да изнедри такве спектакле, почевши од најранијих дана племените вештине, преко златног периода који су обележили Али, Фрејзер и Формен, па све до "разбијача" из деведесетих предвођених Мајком Тајсоном. А онда су дошла браћа Кличко и по мишљењу многих љубитеља,"убила" племениту вештину. А то су постигли невероватном доминацијом и стилом борбе коју лаици једноставно не воле. Народ више воли да се борци добро размашу, да пукне нокаут и то је то. "Церебрални бокс" браће Кличко мало ко схвата и цени.

Ценили или не, Владимир Кличко са својом 41 годином и даље представља симбол тешкашаша и као такав у недељу од 23 часа по средњоервопском времену покушаће да врати шампионске појасеве које је изгубио у веома бледом издању прошле године против Тајсона Фјурија. Овај је у међувремену баталио бокс, па се сада вратио, због чега су му одузете све титуле.

У недељу од 23 часа на крцатом стадиону Вемблију (у року од неколико минута продато је свих 90.000 улазница од којих су оне за најпрестижнија седишта коштало и до 20.000 фунти) Украјинац одмерава снаге са ИБФ прваком, снажним и младим Британцем, Ентонијем Џошуом.

Биће то судар два права спортска џентлмена, бораца који се пре меча нису упустили у класичну пљувачину. Шта више, поштовање је могло да се види и на данашњем отвореном тренингу на Вемблију.

"Кличко и ја смо на таквом нивоу да нам не треба међусобно вређање.", објаснио је све у пнеколико речи Џошуа, "Било је суђено да се овај меч догоди. Осећало се да овој тежинској категорији то треба. Ја ово не радим само због себе, него и због индустрије. "

Процене су да ће овај супермеч донети око 50.000.000 фунти чисте зараде, од чега ће 30.000.000 поделити кампови два борца.

"Немам никакав притисак који сам раније осећао. Био сам као хрчак који трћи у круг јер сам годинама морао да браним шамспионске појасеве. Сада сам слободан човек и као такав дочекујем меч са Џошуом којим ћу показати свима какав сам борац. Хоћу себе да импресионирам! Ово је моја шанса, моја прилика, моја опсесија! Нимакло се не шалим, напунио сам се и псреман сам!", јасан је украјински колос.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар