Ђерлек и другови долазе у Партизан!

"Мозак" кадетске репрезентације Србије сели се са Карабурме у Хумску 1, а са њим још тројица талентованих тинејџера.  Крај! Партизан довео Ђерлека и тројицу нападача из ОФК Београда! Сва четворица новајлија данас ће званично бити представљени у Хумској.

Фудбал 28.04.2017 | 12:00
Ђерлек и другови долазе у Партизан!
Армин Ђерлек (16), један од највећих талената српског фудбала, из ОФК Београда је прешао у Партизан.

Председник црно-белих Милорад Вучелић то је славодобитно констатовао на седници Скупштине ФК Партизан, у делу излагања везаном за трансфере и спортску стратегију клуба из Хумске 1.

"Колико данас биће одржана промоција нових фудбалера, на челу са најдаровитијим играчем нове генерације Ђерлеком и још тројицом његових другова", рекао је Вучелић.

Он је додао да је у претходном периоду потписан и "читав низ професионалних уговора" са момцима из Партизановог омладинског погона, у складу са проценом стручног штаба, спортског директора и самих челника омладинске школе.

"Тако у будућности можемо очекивати двадесетак нових играча, за још успешнији тим и зараду од трансфера, који Партизану омогућавају опстанак", поручио је Вучелић, подсетивши на трансфер Николе Миленковића у Фиорентину за 5,1 милион евра, који ће бити реализован у летњем прелазном року.

"Моззарт спорт" објавио је да ће Ђерлек бити уговором везан за црно-беле до лета 2020, а са Карабурме ће у Партизан и нападачи Вукашин Јовановић и Никола Лакчевић, као и бочни играч Лазар Николић.

Занимљиво је да су црно-бели до Ђерлека дошли бесплатно, пошто је момак на Арбитражи ФСС добио раскид уговора са "романтичарима" - на основу неисплаћених стипендија.

Члан ОФК Београда био је од лета 2015. године, а за њега су били заинтересовани још Црвена звезда, Чукарички и Вождовац.

Оно што се дуго кувало у Хумској, данас ће бити озваничено. Партизан је завршио трансфере четворице талентованих фудбалера од којих се очекује да у будућности буду носиоци неког новог тима црно-белих. Занимљиво, сва четворица стићи ће право из ОФК Београда, одакле су црно-бели покупили најталентованије фудбалере Романтичара. 

Прво и најзвучније име свакако је Армин Ђерлек, 16-годишњи плејмејкер, носилац игре кадетске репрезентације Србије. Ради се о изузетном таленту, који је током зиме био надомак трансфера у Вождовац, али је на крају ипак завршио у Хумској, где ће сутра парафирати трогодишњи уговор. Од њега, нема сумње, црно-бели највише очекују јер се ради о даровитом плејмејкеру, десетки каквих је мало данас.

Поред њега, уговор са црно-белима потписаће и Лазар Николић. Момак коме је надимак Баста, има 17 година и игра на позицији крилног нападача, а поседује и репрезентативно искуство у млађим категоријама. Они који су га гледали кажу да подједнако добро игра и на крилу, а и у шпицу, па су црно-бели несумњиво добили занимљиво појачање. Он ће такође потписати уговор на три године.

Уз њих, трогодишњи уговор са црно-белима потписаће и Вукашин Јовковић (2001. годиште), момак који игра у нападу и за кога такође кажу да је убојит. И од њега челници црно-белих очекују доста када доспе на виши ниво, уз наду да ће једног дана постати препознатљиви голгетер.

Четврти фудбалер који ће појачати црно-беле из редова Романтичара биће Никола Лакчевић. И он је нападач, само нешто старији, па ће потписати уговор на пет година. Иако у октобру пуни 18 година, овај момак је већ дебитовао и за први тим ОФК Београда у Првој лиги Србије, тако да зна шта га отприлике чека у скорије време.

Сва четворица нових бисера црно-белих данас ће бити званично представљени у Хумској.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар