ПАО издао саопштење о "непослушним" кошаркашима!

Кошаркаши Панатинаикоса вратили су се у Атину после седамнаесточасовног путовања аутобусом.

Кошарка 28.04.2017 | 11:45
ПАО издао саопштење о "непослушним" кошаркашима!
’Зелени’ су елеминисани из Евролиге од Фенербахчеа после само три меча плеј-офа, иако су имали предност домаћег терена.

Председник клуба Димитрис Јанакопулос одлучио се за несвакидашњи потез после овог меча, отказао је играчима авионске карте и натерао их да се за казну врате аутобусом.

По доласку у Атину одржан је састанак Јанакопулоса и тренера Ћавија Пасквала, а главна тема били су четворица играча која су одбила да се врате аутобусом.

Антонис Фоцис, Крис Синглтон, Кени Гебријел и Мајк Џејмс авионом су се вратили у Атину, а клуб је издао саопштење у ком се наводи да кошаркаши неће бити кажњени.

“Одлука да се у Атину вратимо аутобусом није била повезана са елиминацијом од Фенербахчеа већ је резултат континуираних прекршаја дисциплине и професионализма појединих играча и резултат индолентности и потпуне предаје неких играча у трећој утакмици. Надамо се да овакве мере више нећемо морати да предузимамо. Играчи морају да буду свесни да постоје захтеви клуба, да они имају обавезе према тиму, историји и навијачима. Нажалост нико од играча није осетио потребу да упути извињење навијачима и управи клуба која годинама троши милионе евра да би остали у врху“.

Главни разлог ншто су играчи остали без санкција јесте, како се наводи у саопштењу, жеља тима за освајање титуле шампиона Грчке.

“Фоцис, Синглтон, Џејмс и Гебријел су одбили да се врате аутобусом и тако показали да делују као јединке, а не као тим. Панатинаикос је велики клуб и неће толерисати такво понашање. На састанку управе клуба и Ћавија Пасквала донета је одлука да они остану део тима искључиво због жеље да се освоји титула шампиона Грчке. То је обавеза коју имамо према навијачима и једногласно смо одлучили да их не отпустимо. Али задржавамо право за адекватну казну која ће бити изречена у најскоријем року. За све у Панатинаикосу инцидент је већ део прошлости и од сада само размишљамо о титули првака Грчке“, наведено је у саопштењу атинског клуба.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар