Грађани кампују испред Собрања

Више од 100 особа повређено је у синоћњем инциденту у македонском парламенту. Испред Собрања ноћ провело више хиљада људи.

Регион 28.04.2017 | 07:33
Грађани кампују испред Собрања
Више од 100 особа, укључујући двадесетак полицајаца и тројицу посланика повређено је у Скопљу пошто је маса присталица ВМРО-ДПМНЕ упала у Собрање.

Нереди су почели након што је гласовима социјалдемократа и албанских партија Талат Џафери изабран за председника Собрања – уз бурно негодовање посланика ВМРО-ДПМНЕ.

Међу повређенима је и лидер СДСМ-а Зоран Заев, а тешке телесне повреде задобио је и албански посланик Зијадин Села.

Полиција је нешто после 22 сата евакуисала све посланике. У међувремену, грађани су почели да постављају шаторе испред Собрања, те је дошло и до окршаја са полицијом. Неколико хиљада људи је ноћ провело испред македонског парламента.

Како Ало! сазнаје, у близини Собрања синоћ су уочени и цивили наоружани аутоматским оружјем.

Иако се очекивало да председник Македоније Ђорђе Иванов прогласи ванредно стање, он то није учинио. Уместо тога, на хитној конференцији за медије, позвао је све лидере парламентарних странака да у петак код њега у кабинету пронађу излаз из садашње ситуације.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

блбл

28.04.2017 07:56

Ми се бојимо да се окупимо у парку Младен Стојановиц . Овако се врсе промене кад вец политицари не знају или неце цивилизовано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

28.04.2017 07:59

А хапсили сте српске свештенике.Ко је са ђаволом тикве садио зна се шта је убрао.

ОДГОВОРИТЕ