Званично - ФИФА: Мажић суди на Купу конфедерација!

Најбољи српски судија Милорад Мажић судиће на овогодишњем Купу конфедерација у Русији, саопштила је Светска фудбалска федерација (ФИФА).

Фудбал 29.04.2017 | 16:00
Званично - ФИФА: Мажић суди на Купу конфедерација!
ФИФА је именовала укупно 36 судија за турнир који почиње 17. јуна у Санкт Петербургу, а они представљају свих шест конфедерација чланица те организације.

Уз Мажића, на турниру ће судити и његови асистенти Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

Све судије за Куп конфедерација биле су под водјством и надзором председника судијске комисије ФИФА Пјерлуиђија Колине, као и челника ФИФА задуженог за судије Масима Бусаке.

"Ове судије су потенцијални кандидати за Светско првенство следеће године у Русији, тако да је турнир високог профила као што је Куп конфедерација 2017. кључан за њихову припрему. Убедјени смо да ће донети квалитет којем сви стремимо", рекао је Колина.

Новина је да ће се на купу конфедерација користити и помоћни видео судија (ВАР - видео ассистант реферее), који би требало да помогне око одлука које утичу на коначни исход меча.

Систем ВАР нуди емитерима снимке, а они могу да их преусмере судијама на терену да процене да ли су им одлуке биле исправне или треба да их мењају ако су у питању пресуде "које утичу на исход".

У њих спадају пресуде као што су голови, досуђивање пенала, директни црвени картони и случајеви помешаних идентитета играча.

ВАР ће бити помоћно средство, баш као и помоћне судије и четврти судија, али ће главни арбитар меча имати последњу реч на терену. Овде ће се користити и технологија на гол линији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар