Нека, хвала, повријеђен сам!

Мурињо је инсистирао да Ибрахимовић остане, али је он одбио 15,3 милиона евра, јер не жели да зарађује толики новац док лежи у постељи.  Редондо, Кака, па Ибра! Златан није “лењи примач плате” - одбио 15. 000. 000 евра док је повређен! Велики гест Швеђанина!

Фудбал 29.04.2017 | 11:30
Нека, хвала, повријеђен сам!
Најбољи стрелац Манчестер Јунајтеда Златан Ибрахимовић одбио је нови једногодишњи уговор вредан 15,3 милиона евра, јер "не жели да га клуб плаћа док је повређен".

Менаџер Жозе Мурињо инсистирао је на останку Швеђанина, иако ће паузирати најмање седам месеци због повреде колена, али Ибрахимовић сматра да није поштено да добија новац док не игре, пише "Тхе Сун".

Ибрахимовић када се скроз опорави потражиће нови клуб, почетком 2018. године, највероватније у МЛС лиги после великог интересовања Лос Анђелес Галаксија.

Мурињо је позвао 35-годишњег фудбалера да још једног покаже снагу и не одустане од активног играња.

"Очекује га дуг период рехабилитације, Ибрахимовић је снажан момак, посебно ментално. Сигуран сам да неће одустати, бориће се и то ме радује. Он је рођени борац, не видим разлог зашто би завршио са фудбалом", истакао је Португалац.

Ибрахимовић је ове сезоне постигао 28 голова, рачунајући сва такмичења, што га чини убедљиво најефикаснијим играчем клуба са Олд Трафорда.

Златан Ибрахимовић није човек који може тек тако лежи и прима плату ни за шта. Ако се за неког може рећи да је заслужио астрономске уговоре и да се никада није шверцовао на терену, онда је то Златан. Он не жели ништа да му поклањају, он хоће да све заради и узме сам.

Зато можда и не чуди велики гест Швеђанина о којем данас пише острвска штампа. Златан Ибрахимовић је према писању Сана, одбио нови уговор вредан 15.000.000 евра од Манчестер Јунајтеда јер не жели да прима плату док је повређен.

Он је недавно повредио лигаменте колена и следи му пауза која би могла да траје и до девет месеци јер у његовим годинама опоравак од тако тешке повреде, не иде лако. Сезону је завршио, а на крају ње му истиче једногодишњи уговор са Црвеним ђаволима.

Летос је договорена сарадња на “једну плус једну” сезону што значи да Јунајтед може да активира калузулу о другој години под истим условима. Мурињо је и са ризиком опоравка од повреде спреман да му понуди нови уговор вредан 15.000.000 евра по сезони. АлиЗлатан је за сада одбио ту опцију.

То не значи да је одбио наставак каријере у Манчестер Јунајтеду. Већ да би могао да игра и наредне сезоне, али да прима плату тек када се опорави од повреде. То је гест за поштовање.

Истина, Златан је зарадио велики новац у каријери, али ретко који играч у модерном фудбалу се одриче загарантоване зараде.

Међу ретким примерима су били аргентински великан Фернандо Редондо који се тешко повредио одмах по доласку у Милан и одбио је да прима плату целе две сезоне док се није вратио на терену. Тадашња годишња палата му је износила 5.000.000 марака! На сличан корак се по повратку у Милан одлучио и Рикардо Кака пре четири године. Али у питању је био само месечни износ док се Бразилац није опоравио од повреде.

У Лиону се недавно на сличан корак одлучио Бразилац Рафаел, који је плату док се није опоравио од повреде прослеђивао локалним хуманитарним организацијама.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар