Адвокат поново преузима Холанђане!

Помагаће му Гулит! Очекује се да некадашњи шеф струке Орлова по трећи пут седне на клупу репрезентације своје домовине.  Кад неће нико - Дик Адвокат! Бивши селектор Србије трећи пут у каријери преузео је репрезентацију Холандије.

Фудбал 27.04.2017 | 14:00
Адвокат поново преузима Холанђане!
Како наводе холандски медији, Дик Адвокат (69) је пред потписивањем новог уговора са тамошњим фудбалским савезом.

Кад нема никог - Адвокат!

Холандски стручњак Дик Адвокат трећи пут у каријери преузеће клупу репрезентације Холандије са помоћником Рудом Гулитом, преноси Де Телеграф.

Како се наводи, само неколико детаља дели Адоката да наследи Данија Блинда који је прошлог месеца отпуштен због пораза од Бугарске (2:0) у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Искусни стручњак, који је између осталог водио и наше Орлове, тако би могао по трећи пут у каријери да седне на клупу националног тима своје домовине. Адвокат тренутно ради уФенербахчеу, а уговор са турским тимом му истиче у јулу, тако да је практично слободан. Очекује се да ће му помоћник бити легендарни ас, Руд Гулит који се није бавио тренерским послом још од 2011. када је водио Терек.

Адвокату уговор са Фенербахчеом истиче 1. јуна, али је и поред тога затражио од турског клуба да добије дозволу за деби на клупи Холандије против Марока три дана пре истека обавеза.

Он је селектор "орања" био од 1992. до 1994, као и од 2002. до 2004, а имаће нови тежак задатак да одведе национални тим на Мундијал у Русији из квалификационе А групе где заузима четврто место, иза Бугарске, Шведске и Француске.

Од када је селектор Берт ван Марвијк, постављен 2008. године, смењен 2012, "лале" су брзо трошиле људе који су постављани на врелу клупу.

Додуше, легендарни Луј ван Гал сам је отишао након што је одвео Холандију до трећег места на Светском првенству у Бразилу после две успешне године у репрезентацији, али се његови наследници нису прославили - Гус Хидинк радио је од 2014. до 2015, а Дани Блинд од 2015. до недавно.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар