ФРА - Куп: ПСЖ разбио Монако за финале!

ПСЖ поново декласирао Монако – 5:0! Фудбалери Пари Сен Жермена други пут у сезони декласирали су Монако и пласирали се у финале Купа Француске.  Монако - звер која се претвори у миша кад види ПСЖ! Срећа по њих па више ове сезоне неће играти портив Пари Сен Жермена, који их је у последња два дуела победио укупним резултатом 9:1.  ПСЖ се иживљавао над Монаковом нејачи! Десет клинаца ће сањати освету. . .  Монако жртвовао трофеј у купу јер је играо са десеторицом фудбалера који су рођени 1996. године и касније. . .

Фудбал 26.04.2017 | 23:11
ФРА - Куп: ПСЖ разбио Монако за финале!
ПСЖ, који је двоструки узастопни шампион у овом такмичењу, искористио је то што је Леонардо Жардим извео другу поставу и славио са убедљивих 5:0.

Голеаду на ’Парку принчева’ отворио је Дракслер у 26. минуту, а пет минута касније виђен је најлепши потез на мечу.

Кавани је одиграо на страну до Анхела ди Марије, Аргентинац је оштро вратио на ћошак петерца где Уругвајац бежи ривалима и петом смешта лопту у мрежу.

Парижани су потпуно доминирали током 90 минута, шутнули више од 20 пута ка голу противника, наспрам само четири покушаја ’Кнежева’, а то им се исплатило и у другом делу.

У 50. минуту је Мбае неспретно реаговао на центаршут Ди Марије, а 120 секунди касније Блез Матуиди је крунисао сјајну акцију свог тима. Ритам није опадао до краја утакмице, иако се тим Унаја Емерија испромашивао, у финишу је Маркињош поставио коначан резултат.

Млада и супер талентована постава Монака и даље има шансу да освоји Лигу шампиона.

Срећа њихова да им на том путу стоји Јувентус, а не Пари Сен Жермен.

Да нас не схватите погрешно, не кажемо да је ПСЖ јачи од Јувеа, већ да "кнежеви" претрну од страха када виде "свеце".

После 4:1 у финалу Лига купа у Лиону недавно, Пари Сен Жермен био је још суровији у полуфиналу Купа Француске ове вечери на "Парку принчева" у престоници - 5:0 (2:0) у мрежи Монака, екипе која је више пута одушевила љубитеље фудбала ове сезоне.

Али, када се на другој страни терена нађу момци Унаија Емерија, "бебе" Леонарда Жардима као да забораве којим се послом баве.

Пари Сен Жермен, који има само један пораз у последњих 26 утакмица (али КАКАВ пораз), играће 27. маја на "Стадиону Француска" за трећи узастопни, а рекордни 11. трофеј у Цоупе де Франце, а противник ће им бити састав Анжера који је синоћ резултатом 2:0 победио Генган.

Монаку остаје да што пре заборави ово вече, спреми се за двомеч полуфинала Лиге шампиона са Јувентусом и покуша да одбрани налет Пари Сен Жермена у Лиги 1. У овом тренутку, ова два тима поравната су на челу табеле са 80 бодова, с тим да састав из Монте Карла има и утакмицу мање.

На срећу Жардима, Килијана Мбапеа, Радамела Фалкаа и осталих - до краја сезоне они се више неће сусретати са вечерашњим ривалом.



Пари Сен Жермен је недавно у финалу Лига купа Француске декласирао Монако са са 4:1, а вечерас је истог ривала прегазио и у полуфиналу Купа Француске са 5:0. Међутим, Монаку овај пораз није тешко пао јер је жртвовао куп такмичења како би остао у трци за два много битнија трофеја: У Лиги шампиона и првенству.

Монаков тренер Леонардо Жардим је вечерас свесно режирао тежак пораз јер је у првих 11 против Монака извео чак осморицу играча рођених 1996. године или касније. Са осморицом клинаца, резервним голманом Де Санктисом, резервним нападачом Жерменом и ветераномРађијем, Монако није могао да парира звезданом тиму Светаца са Каванијем,Дракслером, Ди Маријом, Вератијем, Матудиијм, Тијагом Силвом...

Висока победа Пари Сен Жермена је била очекивана јер већина Монакових играча је ове сезоне добијала минутажу на кашичицу. Чак ни младићи попут Лемара, Мбапеа или БернардаСилве вечерас нису били у оптицају за тим. Шансу са клупе су добили Дабила (20 година) и Белгијанац Бонђовани који није ни пунолетан...

У таквом односу снага није чудо што је ПСЖ повео са 2:0 после пола сата игре. Прво јеДракслер искористио велику грешку Де Санктиса, а онда је Кавани погодио штиклом после прелепе акције са Ди Маријом. На почетку другог полувремена је 20-годишњи Мбаенеспретном интервенцијом затресао сопствену мрежу, а онда је Матуиди повисио на 4:0 после још једне асистенције Ди Марије. Тачку је ставио Маркињос после срећног одбијања лопте...

ПСЖ се је био бруталан према Монаковој анонимној деци. Али једног дана би могла да уследи жестока освета. Имена попут Кардона, Бујоа, Дијала, Ндорама, Анџуане илиМујумбе сада не значе много. Али у скоријој будућности ће то бити Монакова плејада малдих лавова која ће наплаћивати дугове. Овај је баш велики.

Монако је жртвовао Куп Француске, ПСЖ иде у финале где га чека Анже. Свеци могу да сезону заврше са два трофеја. Али два најмање битна. Монако са друге стране јури она два најважнија...

Актуелни шампион Француске у борби за трофеј играће са Анжеом, а финале је на програму 27. маја на стадиону ’Француска’ у Сен Денију.

Резултати полуфинала:

уторак

Анжер - Генган 2:0 (1:0)

среда

Пари Сен Жермен - Монако 5:0 (2:0)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар