Куп: Звезда већ у финалу! Чука разбијен са 4:1!

Ово већ личи на шампиона: Звезда угасила светло на Бановом брду и оверила финале купа! Црвено-бели фуриозном игром декласирали Чукарички са 4:1 у првом мечу полуфинала Купа Србије.

Фудбал 26.04.2017 | 18:30
Куп: Звезда већ у финалу! Чука разбијен са 4:1!
Ово већ личи на шампиона. Оног из претходне године који је постављао стандарде и набијао рогове љубоморе свим ривалима у Суперлиги. Црвена звезде, целог пролећа ушушкана у кожу питомог и бескрвног јагњета, претворила се на Бановом брду у двоглаву аждају. Фуриозном игром тим са Маракане је декласирао у првом мечу полуфинала Купа Србије екипу Чукаричког са 4:1 и заказао борбу за трофеј 27. маја у Новом Саду. Реванш ће бити само пука формалност и прилика да шансу добију играчи из другог плана.

Јесу Брђани подбацили на куб, негде је балон енергије Ненада Лалатовића пукао, али коначно је и Црвена звезда играла фудбала. И задовољила фудбалским гурманлуком апетит навијача. Звезда је после дужег времена има брдо позитивних компонената: креативан везни ред, крила која то нису само на папиру... Присуство Славољуба Срнића ојачало је и крхке ноге Срђана Плавшића чија је брзина била линеарна једначина за дефанзивце Чукаричког. Имала је разноврсност у нападу и тандемску игру коју је у голове знао да претвара Ричмонд Боаћи. Довољно да сравни Баново брдо и са обе ноге закорачи у салон финала купа. Иначе, тај трофеј се на Маракани чека још од 2012. године и крушевачког дуела са Борцем из Чачка.У најкраћем - врло леп дан за навијаче Црвене звезде и нада да није у питању само изолован позитиван инцидент, него можда и доказ да су Мичел Доналд и Дамијан Ле Талекподигли ниво форме. Најбоља позивница за одлучује шампионске борбе, пошто су фанови клуба са Маракане већ почетком другог полувремена еуфорично скандирали: “Дупла круна, оле”.

Трансфузија стручног штаба Црвене звезде персонификована кроз повратак СлавољубаСрнића и рековалесцента Душана Анђелковића у стартну поставу, оживела је лењу и уморну игру српског шампиона. Тако својствену за претходни период. Поново је Срђан Плавшићдејствовао на омиљеном делу терена и у тандему са Марком Петковићем, док су потпомогнути енергијом Гелора Канге коначно “очепили” Дамјан Ле Талек и МичелДоналд.

Тренер Брђана Ненад Лалатовић покушао је енергијом, као и у првенственом мечу, да ломи и сломи папирнатог фаворита, али та жеља домаћег тима отопила се на београдском пролећном сунцу као лед у вискију. Експресно. Од Чукаричког смо само видели два беспотребна и неартикулисана старта Огњена Ожеговића, а потом је Црвена звезда на Бановом брду угасила светло. Тим Ненада Лалатовића није могао да опипа светлост, нити да пипне лопту. Брђани су били омађијани сјајном тандемском игром Плавшића и Петковићаи ситним пасовима Звездиног трозубца.

Све је почело по злу за домаћина после савршеног центаршута Анђелковића који ДамијанЛе Талек није могао да не претвори у погодак. Дотадашња, бар привидна, равнотежа, претворила се у Звездину играрију са ривалима који су лутали у међупростору. Чукарички није знао где бије, пошто је Звезда ударала на разноврсне начине и из свих позиција. КоликоПлавшићу прија Петковић и обрнуто видели смо код поготка Ричмонда Боаћија у 19.минуту. Име првог финалисте већ тада је било исписано, али Атомски Мрави и Звезда нису желели да стану.

Црвено-бели су тражили изгубљено самопоуздање и давно изгубљени идентитет шампионске игре, док је Плавшић на просте чиниоце растављао одбрану Чукаричког. Чисто да потврди да је овог пролећа најконтретнији играч Црвене звезде. Црвено-бели су се до полувремена уписали још два пута у стрелце (аутогол и још једном Боаћи), а Брђани су после матаЈовановића могли да се ударају у задњицу. За индолентност и тактичку изгубљеност, игру без главе и репа, могли су да буду нагрђени за сва времена. Можда и да за 45 минута помере негативну границу генерације из 2015. године која је од клуба са Маракане примилила седам голова.

Наставак је протекао у рутинском одрађивању посла. Чукарички је био равноправан, чак повремено и бољи. Звезда се чувала за предстојеће изазове.

ЧУКАРИЧКИ - Ц. ЗВЕЗДА 1:4 (1:4)
/Јовановић 40 - Ле Талек 12/, Боаћи 19, 39, Ђурић 33аг/ 

Чукарички (4-2-3-1): Петрић - Јовановић, Ђурић, Лагатор, Богосавац - Срнић, Обрадовић - Бојић, Кајевић (Јевтић), Јовановић (Радоњић) - Ожеговић. Клупа: Пајовић, Јевтић, Матић, Копитовић, Радоњић, Милојевић, Радић.

Црвена звезда (4-2-3-1): Манојловић - Петковић, Фримпонг (Полетановић), Луковић, Анђелковић (Ристић) - Ле Талек, Доналд - Срнић, Канга (Аџић), Плавшић - Боаћи. Клупа: Кахриман, Руиз, Милијаш, Аџић, Ристић, Сикимић, Полетановић. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар