Снимак кише америчких бомби

Војска Сједињених Америчких Држава распоредила је своје снаге у Јужној Кореји, недалеко од границе са њеним проблематичним северним суседом. Управо ту, на неколико километара од границе, две војске спроводе обимне и жестоке војне вежбе.

Свијет 26.04.2017 | 17:52
Снимак кише америчких бомби
На видео-снимку види се моћна авијација која симулира нападе на мете из ваздуха, али и атиљерија која са земље гађа циљеве десетинама разарајућих пројектила.
 
Ове војне вежбе одржане су свега неколико дана пре него што су данас САД почеле да распоређују моћни систем ракетне одбране ТХААД у Јужној Кореји.



Поред бесне реакције Пјонгјанга, данас се огласила и Кина, која је поручила Америци да је "изузетно забринута".

"Кина жели да поручи Вашингтону да би најбоље било да сместа повуче ракетни систем из Јужне Кореје, јер тиме угрожава ситуацију у региону. Снажан радар тог система могао би да продре и на територију Кине и угрози безбедност земље", саопштио је портпарол Министарства спољних послова Кине Генг Шуанг.

У региону влада изузетна напетост због севернокорејског нуклеарног програма, који околне земље доживљавају као претњу. Северна Кореја је прошле године извела две нуклеарне пробе, а верује се да развија нуклеарне ракете које би могле да добаце до САД, а могле би се лансирати с подморница.



Ким Џонг Ун је пре неколико недеља упутио претњу Сеулу и Вашингтону, рекавши да ће "Северна Кореја бити немилосрдна према непријатељима".

Ово су друге велике вежбе у априлу, а у првим је уз Јужну Кореју и САД учествовала и војска Јапана. Вежбе су се одржавале у међународним водама близу Јужне Кореје и у њима учествују подморнице, бродови, авиони и хеликоптери, пренео је Алијанс њуз.

Две Кореје су технички и даље у рату јер су после завршетка Корејског рата (1950-1953) склопиле примирје али не и мировни споразум.

(Блиц онлине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дарио

26.04.2017 17:13

Да ли је с. кореја икад рекла да це неког напасти..они це само да се бране у слуцају напада..никад нису досли ни пред ција врата и демонстрирали силу..на својој територији врсе покусе..не дирају никог. Бојим се да злодуси ста неисценирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поуринг цатс анд догс

26.04.2017 17:42

Да би се омогуцио нови развој и производња, мора се постојеце потросити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

26.04.2017 18:20

100% је тако.

Name

Рс

27.04.2017 07:05

Зивио ким јонг ун.

ОДГОВОРИТЕ