Четворица из српске лиге желе на НБА драфт!

Четири кошаркаша која играју за српске тимове пријављена су за овогодишњи НБА драфт. Тројица су из Мега Лекса, а један из Црвене звезде.

Кошарка 02.05.2017 | 08:45
Четворица из српске лиге желе на НБА драфт!
Бориша Симанић је једини потенцијални НБА руки из редова шампиона АБА лиге, а Влатко Чанчар, Алфа Каба и Костја Мушиди чине потенцијалну драфт тројку из Мега Лекса.

Симанић има 19 година, висок је 208 центиметара и игра на месту крилног центра. За Звезду је у АБА лиги ове сезоне просечно бележио 3 поена, 1,3 скока и 0,3 блокаде по утакмици.

"Тројка" из Мега Лекса покривају три позиције на паркету. Мушиди (18) је немачки бек, Чанчар (20) је словеначки крилни играч, а Каба (20) француски крилни центар.

Власник Мега Лекса и менаџер Мишко Ражнатовић кратко је за Б92 прокоментарисао да је још врло рано говорити о пројекцијама и позицијама које би играчи Мега Лекса могли да заузму на драфту.

Више о томе ће се знати крајем маја када се сведе списак играча, а до тада је овај списак подложан променама и одустајањима играча. Од укупно 182 пријављена играча до сада, седморица играју за клубове из АБА лиге.

Осим наведене четворице, ту су Алекса Илић из Будућности, Ловро Мазалин из Задра и Ник Славица из Цибоне. Њима би од момака са ових простора могли да се придруже и Лука Божић из КК Загреб и Лео Чизмић који игра за Севиљу.

Највећи број кошаркаша, који су до сада поднели пријаве за учешће на драфту, 137, је са америчких универзитета, а 45 је са осталих континената.

У најјачој кошаркашкој лиги на свету са различитим успехом и улогама последњих година игра више играча са Балкана. Међу њима је и некадашњи играч Меге, Никола Јокић, кандидат за играча који је највише напредовао у НБА али и кандидат за рукија године Дарио Шарић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар