Хапшења због утаје пореза у Њукаслу и Вест Хему!

Британска полиција упала је данас у просторије енглеских фудбалских клубова Вест Хем и Њукасл, у склопу истраге о наводној утаји пореза.  Стадиони Сврака и Чекићара претресени због пореских малверзација.

Фудбал 26.04.2017 | 22:40
Хапшења због утаје пореза у Њукаслу и Вест Хему!
Медији на Острву објавили су да је неколико људи ухапшено.

Како је пренео Скај, осим редовних, 180 специјалних полицајаца радило је на случају широм Велике Британије и Француске, што је довело до хапшења неколико људи који раде у професионалном фудбалу. Како се наводи, међу ухапшенима је и директор друголигаша Њукасла Ли Чарнли.

У саопштењу се наводи да су истражитељи претресли неколико објеката на североистоку и југоистоку Енглеске, да су одузете пословне књиге, финансијски извештаји, рачунари и мобилни телефони.

Француска полиција помаже истрагу британских власти.

"Ова истрага шаље јасну поруку да ће свако ко утаји порез, сносити последице", наводи се у саопштењу британских власти.

Службене просторије Њуксла и Вест Хема претресене су у склопу истраге против пореских малверзација, јавља британски Скај.

Оперативне јединице рано јутрос извршиле су упад у тренинг кампове, али и у службене просторије на Сент Џејмс Парку и Олимпијском стадиону, где су седишта Сврака и Чекићара. 

Било је неколико и ухапшених, а један од њих је, како јавља Скај, и извршни директор ЊукаслаЛи Чарнли.

“Наши органи ухапсили су неколико особа који су запослени у професионалном фудбалу због основане сумње да су извели пореску превару. Чак 180 полицајаца ангажовано је на овој великој истрази широм Енглеске и Француске, а истражитељи су запленили огромне количине доказа, посебно сачуваних на компијутерима и мобилним телефонима”, саопштиле су власти.

То је, како кажу, и порука свима који су кршили пореске законе да се неће извући без последица.

За Њукасл, који је после годину дана проведених у Чемпионшипу изборио повратак у Премијер лигу, наступа наш репрезентативац Александар Митровић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар