ШПА: Виљареал шокирао Атлетико усред Мадрида!

Атлети изгубио после два месеца, фокус на ЛШ! Нису играли Реал и Барселона, али је било занимљиво. . .  Први шут у 78, победа у 82?! Виљареал шокирао Калдерон, Атлетику виси ЛШ, Караско о Рукавину као комарац на бика! Севиља има шансе!

Фудбал 25.04.2017 | 23:37
ШПА: Виљареал шокирао Атлетико усред Мадрида!
Атлетико Мадрид је био у налету форме од фебруара, али је Виљареал успео да им нанесе први пораз после тачно два месеца. И то на "Висенте Калдерону"!

"Јорганџије" су претиле и претиле голману Фернандезу, промашили су седам-осам изгледних шанси, а онда је казна стигла у виду контре и поготка Роберта Соријана који је скренуо лопту у мрежу након додавања Кристијана Бакамбуа у 82. минуту.

Претходно је Филипе Луис изгубио лопту, а Стефан Савић није успео да спречи Италијана.

АТЛЕТИКО МАДРИД - ВИЉАРЕАЛ 0:1 (0:0)

Већ одавно је јасно да тим Дијега Симеонеа не може да угрози Реал Мадрид и Барселону, и да ће се потпуно фокусирати на Лигу шампиона и двомеч са "краљевићима" у полуфиналу, а сада шансу да се са њима изједначи по броју бодова на трећем месту има Севиља која у четвртак игра са Селтом.

Виљареал је сигуран на петом месту са 60 бодова...

Севиља против Селте можда и за Лигу шампиона. Јер Атлетико је, упркос томе што је био супериоран у дербију са Виљареалом, остао кратких рукава у 34. колу примера. Жута подморница је из свих проблема изронила кад се најмање очекивала и потопила идеје Дијега Симеонеа - на Висенте Калдерону 0:1.

Идеја је, иначе, била да Симеоне одмори неке од носиоца игре за полуфинале Лиге шампиона са Реалом наредне недеље, јер та европска титула толико пута је измицала Јорганџијама да је сасвим разумљива жеља да је се коначно докопају. Шансу су тако од првог минтуа добили Нико Гајтан и Анхел Кореа, док је рецимо Јаник Фереира Караско почео на клупи.

И много је бољи био Атлетико о чему сведочи да је у првом полувремену Јан Облак био беспослен, док је Андрес Фернандез шест пута морао да интервенцијама спасава свој гол. Али није вредело - лопта није хтела у мрежу, па је у наставку Симеоне на терен послао иКевина Гамеира и Караска.

Грешка, испоставиће се, јер је још ровити Караско у једном тврдом дуелу са Антонијем Рукавином повредио раме због чега ће навијачи стрепети бар док се не зна колико је повреда тешка. А био је то озбиљан пад.

Можда и осокољена тим борбеним ставом Рукавине, Жута подморница је почела да се појављује на терену. У 78. минуту први ударац у оквир противничког гола! А већ у 82. минуту хладан туш за навијаче на вечерас носталгичном “Висенте Калдерону“, који броје своје последње дане пре но што се Атлетико не пресели на нови и модерни Ванда Метрополитано стадион. Због тога су навијачи бројним паролама подсећали на најсветлије тренутке из Атлетикове историје. Било их је да се поносиш.

Међутим , у 82. минуту Филипе Луиз их је оставио без текста. Ужасна грешка иначе поузданог левог бека избацила је Седрика Бакамбуа по десном крилу, уследио је правовремен пас ка Соријану, коме је, пошто је побегао Стефану Савићу, остао лакши део посла.

Сада креће паника у црвено-белом делу Мадрида. Јер ако Севиља у четвртак савлада Селту изједначиће се са Мадриђанима по броју освојених бодова на трећем месту на табели. Оном које значи и директан пласман у Лигу шампиона. Много је битно.

Гранада, коју је недавно преузео Тони Адамс, уписала је још један пораз.

Сандро Рамирез је одиграо одличан меч и постигао два поготка у победи Малаге у Гранади, па је ученик из "Ла Масије" стигао до цифре од 12 голова ове сезоне.

Виђен је још и реми у дуелу Хихона и Еспањола, по гол оба тима - 1:1.

Узалуд Родригезов еврогол, Еспањол закључао тег око Хихоновог врата! На Молинону 1:1.

Сунце је на кратко обасјало Молинон, али облаци су се брзо вратили. Еспањол није имао обзир за Спортингову жељу да освоји бодове који можда имали златан значај у напорима клуба из Хихона да сачува прволигашки статус. Узалуд еврогол Виктора Родригеза, Спортинг је могао само до бода - 1:1.

Ако ништа друго, бар су Спортингови навијачи имали ретку прилику да прославе истински фудбалски потез. У 39. минуту Родригез је наместио лопту на место са ког би само ретки и покушали. Али фантастичан је то био ударац. Морао је и Дијего Лопез да буде опрезнији. Само је двојицу саиграча послао у живи зид, а и он се одмах распао.

Без обзира, фантастичан ударац за вођство домаћих.

Радост ипак није дуго потрајала. Чим је судија Марио Мелеро означио почетак другог полувремена Еспањол је ривалу јасно ставио до знања да му се неће склонити. И врло брзо, већ у 55. минуту, још један прелеп гол. Другачији, али прелеп.

Лео Баптисао је као некад Кака прошетао поред двојице чувара, а потом између тројице Спортингових дефанзиваца мирно додао лопту до Ђерара Морена. Њему је остао само лакши део посла - 1:1.

Спортингу остаје да жали за великом шансом Дујеа Чопа, који је у 66. минуту био у идеалној позицији да домаћима донесе још једно вођство, али је шутнуо у - ваздух. Па је тако клуб из Хихона остао далеко од сигурне зоне. Леганес је три корака испред. Уз утакмицу мање.

Ситуација је још гора за Гранаду, екипу познато по томе што је ранијих година умела да запне и у финишу сезоне веже неколико спасоносних победа. Тони Адамс тада није био у Андалузији, па није ни могао да види како се то ради. За њега - трећи узастопни пораз на клупи Гранаде. После Селте и Севиље главе му је дошла и Малага, тачније двоструки стрелацСандро Рамирез - 2:0.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ 34. КОЛА ПРИМЕРЕ:

Хихон - Еспањол 1:1 (1:0)
/Родригез 39 - Морено 55/

Гранада - Малага 0:2 (0:0)
/Рамирез 48, 90+2/

Атлетико Мадрид - Виљареал 0:1 (0:0)
/Соријано 82/

у среду:

Барселона - Осасуна (18.30)
Леганес - Лас Палас (20.30)
Валенсија - Реал Сосиједад (20.30)
Депортиво - Реал Мадрид (21.30)

у четвртак:

Алавес - Еибар (19.30)
Севиља - Селта (20.30)
Билбао - Бетис (21.30)

ТАБЕЛА: Барселона 75, Реал Мадрид (-1) 75, Атлетико (+1) 68, Севиља 65, Виљареал (+1) 60, Билбао 56, Сосиједад 55, Еибар 50, Еспањол (+1) 50, Селта (-1) 44, Алавес 44, Валенсија 40, Лас Палмас 39, Малага (+1) 39, Бетис 37, Депортиво 31, Леганес 27, Хихон (+1) 24, Гранада (+1) 20, Осасуна 18.

Коментари / 0

Оставите коментар