Анализа: Проклетство Реала - хоће ли Зидан преживјети?!

Анчелоти, Хајнкес и Дел Боске добро знају у каквој ситуацији се налази Француз.

Фудбал 27.04.2017 | 23:15
Анализа: Проклетство Реала - хоће ли Зидан преживјети?!
Реал Мадрид је вероватно највећи фудбалски клуб на свету, али постоји нека врста проклетства које носи та величина. А њу на својим леђима највише осећају тренери. Много је оних који су, често и неправедно, добијали отказе на клупи краљевског клуба. Без обзира на трофеје, резултате и приказану игру. Сетите се само, рецимо, Висентеа дел Боскеа и Јупа Хајнкеса. А слично би могло да се деси Зинедину Зидану.

Звучи готово невероватно, али је истино - управа мадридског клуба, после пораза у Ел класику већ размишља о томе ко би могао да га замени на клупи. И узалуд француском стручњаку то што је играчка легенда Реала, што је прошле сезоне практично као дебитант донео краљевском клубу донео тако дуго чекану “Ла Десиму“ у Лиги шампиона.

Сада се Зидану ствара одређена врста притиска, јер уколико заврши сезону без трофеја, а води у Примери и пласирао се у полуфинале Лиге шампиона, извесно је да ће му велики шеф,Флорентино Перез извући тепих под ногама. Уосталом, нешто слично десило се и Карлу Анчелотију пре две године.

Мадридски лист Ас наводи да би већ после двомеча са Атлетиком у полуфиналу Лиге шампиона ствари могле да буду знатно јасније. А исти извор отишао је и корак даље, наводећи да се на списку потенцијалних кандидата који би могли да замене Зидана налазеЈоаким Лев, Антонио Конте Маурисио Покетино.

Питање је, наравно, колико су те приче реалне, с обзиром да су сва тројица под уговорима и то са озбиљним клубовима, односно федерацијама, Лев има уговор са Фудбалским савезом Немачке до 2020. године. Конте би у Челсију требало да остане у јуну 2019, а Покетино до 2021. у Тотенхему.

Критичари Зинедина Зидана који су све гласнији последњих дана замерају то што по сваку цену форсира трио ББЦ (Бејл, Бензема, Кристијано Роналдо), док слабо користи играче као што су Иско, Алваро Мората, Асенсио и Хамес Родригез.

Било како било, јасно је да, упркос свему што је урадио за Реал у претходних скоро годину и по дана, Зидану виси мач над главом. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар