Колико је Јокан далеко од Премијер лиге?

Није немогуће да наредне сезоне у Премијер лиги гледамо седам тимова из Лондона, а један од њих могао би да буде и Фулам који са клупе води српски тренер Славиша Јокановић. Ево шта је потребно да би отишао ранг више!

Фудбал 25.04.2017 | 23:30
Колико је Јокан далеко од Премијер лиге?
Већ знамо да ћемо од наредне сезоне у Премијер лиги гледати Брајтон и Хоув албиони Њукасл јунајтед, а наредна два кола ће нам дати одговор на питање која четири тима ће у "доигравање" за једно преостало место!

Према тренутним позицијама на табели томе су најближи Рединг (79), Шефилд (78), Хадерсфилд (78) који има и меч мање и Фулам (76), док шансу вреба и чувену Лидс јунајтед (73).

Тим Славише Јокановића је у сјајној серији и због тога се на "Крејвин котиџу" да ће после три сезоне у Чемпионшипу успети да се домогну највишег ранга енглеског фудбала, али следе два тешка дуела са Брентфордом, пред домаћом публиком, и Шефилд Венздејом на гостујућем терену.

С обзиром да имају бољу гол-разлику од Лидса, потребна им је једна победа, уколико Лидс савлада и Норич и Виган, који је већ путник за трећи ранг такмичења.

Занимљиво је да је могуће да се деси да најбоље пласирани Рединг "испадне из комбинације" уколико забележи два пораза у наредна два гола због изузетно лоше гол-разлике (+1), али је то мало вероватно да ће се десити јер играју са Бартоном и Виганом.

Оно што ваља напоменути је да се "укрштају" трећепласирани и шестопласирани, односно четврти и пети, и након двомеча добијамо финалисте који иду на "Вембли" где у једној утакмици победници одлучују о последњем путнику из Чемпионшипа у Премијер лигу.

Фулам игра одличан фудбал и ради се о екипи састављеној од младих играча која је најефикаснија у другој лиги, а са клупе имају искуство тренера који је већ "уводио" једну екипу у виши ранг. Пре две сезоне Јокановићу је то успело са Вотфордом, али као другопласираном екипом.

Да ли ће успети да поведе и Фулам у Премијер лигу? Навијачи тако мисле…

Занимљиво, ако Фулам уђе у највиши ранг енглеског фудбала, а у њему остану Вест Хем и Кристал Палас, наредне сезоне ћемо гледати седам тимова из Лондона у првој дивизији: Челси, Арсенал, Тотенхем, Вест Хем, Вотфорд, Кристал Палас и Фулам!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар