Конте прозива Манчестере због трошења, или свог газду?!

Италијански менаџер, који је на путу да освоји титулу у Премијер лиги, "прозвао" Манчестер јунајтед и Манчестер сити који су потрошили велики новац на склапање тима претходних сезона. Или је хтео да поручи Абрамовичу да жели више?

Фудбал 26.04.2017 | 23:37
Конте прозива Манчестере због трошења, или свог газду?!
Како ствари сада стоје - Челси ће освојити титулу у Премијер лиги, а на добром су путу да узму и "дуплу круну" пошто су изборили и финале ФА Купа у коме ће се састати са Арсеналом.

Са екипом коју су Жозе Мурињо, и потом његов краткорочни наследник Гус Хидинк, водили до десетог места у Премијер лиги прошле сезоне, уз додатак Давида Луиза, Мишија Батшуаија, Маркоса Алонса и Н'Голоа Кантеа - Антонио Конте је направио велики искорак.

Наишао је на велики притисак на почетку, заређао два тешка пораза у дербијима, па променио формацију и почео да "меље" са неким новим Челсијем.

Има четири бода више од Тотенхема, кога је недавно надиграо у ФА Купу (4:2), и чврсто верује да ће његова екипа успети да обрани ову предност која је не тако давно гласила и десет бодова разлике, међутим понеки пад је морао да уследи за "плавце".

Чини се да сада већ размишља о склапању екипе за наредну сезону, па је упитан да прокоментарише и дуел тимова из Манчестера, Ситија и Јунајтеда, и тада је скренуо пажњу на то да су они потрошили више новца од Челсија током претходног прелазног рока (150 и 165 милиона фунти), али и у сезонама иза нас. 

Као и да је заборавио колико је новца "просуо" Роман Абрамович од куповине клуба...

"Ове сезоне је важно схватити да не побеђује онај ко потроши више новца. У супротном, да је тако, шампиони не би били ни Челси ни Тотенхем ни Арсенал ни Ливерпул. Разумете?", обратио се он новинарима са јасном намером да "чика" Жозеа Муриња и Пепа Гвардиолу.

Међутим, да ли је овиме "гађао" свог газду Романа Абрамовича и тако му поручио да ће наредне сезоне, када тим буде играо и европска такмичења, бити немогуће поновити успехе, и надмашити их, ако не "одреши кесу" и испуни обећања?

Претходних месеци спомињу се појачања попут Ромелуа Лукакуа, Вирџила ван Дајка, Марка Вератија, Артура Видала и других, али то су све играчи које "пикирају" и њихови ривали.

Такође, Челси је у току сезоне остао без Ивановића, Микела, Оскара...

"Видите да они сваке сезоне троше много новца. Право је сваког клуба да ради како мисли да је најбоље и сваки клуб бира стратегију. Ова сезона за нас је веома важна јер правимо нешто за убудуће. Полако желимо да постанемо права сила!", објаснио је Италијан.

Он је навео и да ће му титула са Челсијем бити дража од три освојене са Јувентусом с обзиром да сматра да је Премијер лига најјача лига на свету.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар