У ишчекивању голеаде: Нама Куп, њима титула!

Од ре-организације Чукаричког, само једном није било голова у дуелу бело-црних и црвено-белих (новембар 2014), а у осталих осам мечева постизано је у просеку четири и по поготка по мечу. Ђурић има "предлог".

Фудбал 25.04.2017 | 19:00
У ишчекивању голеаде: Нама Куп, њима титула!
Чека нас голеада!

Од када је Чукарички приватизован, ре-организован и стабилизован, а то је експресно значило и повратак у Суперлигу, бело-црни са Бановог брда састајали су се девет пута са Црвеном звездом и само једном није било голова.

Тада је, у новембру 2014. године, тренер црвено-белих био садашњи шеф струче Чукаричког, Ненад Лалатовић.

У осталих осам мечева постигнуто је укупно 36 голова, односно 4,5 по мечу и није било ремија - три победе Чуке и четири Звезде. Ове сезоне, шампион Србије добио је оба дуела, 3:1 код куће и 3:4 "на Брду", што наговештава нову узбудљиву утакмицу у којој овог пута неће бити улог бодови, већ пласман у финале Купа Србије.

Ово такмичење, Чукарички је освојио 2015, а Црвена звезда није још од 2012. када је тренер био Роберт Просинечки.

Пред ново гостовање комшија, није говорио Лалатовић, већ помоћни тренер Драган Шарац. Он је оценио да је Црвена звезда фаворит у предстојећем полуфинала Купа Србије (среда, 16.30, Арена спорт 1), али је додао да ће његов тим пружити максимум и покушати да се пласира у финале.

"Звезда је фаворит у овом полуфиналу Купа. Они су од самог старта првенства први и нико није успео да их свргне. Очекујемо тешка два меча, а посебно сутра овде на Брду. Покусаћемо да не примимо, а да дамо што више голова. Улазимо с великом жељом да се надигравсмо и пласирамо у финале", рекао је Шарац новинарима у Београду.

"После пораза од Радника вратили смо се на победнички низ, као и Звезда после пораза у дербију. Оба тима су направили добру увертиру. Даћемо наш максимум да се пласирамо у Европу кроз овај Куп", казао је Шарац.

Он је додао да ће у конкуренцији за сутрашњу утакмицу бити сви осим Марка Доцића који и даље има "проблема са примицачем".

Дефанзивац Чукаричког Ђорђе Ђурић пожелео је да његова екипа освоји Куп Србије, а да Звезда освоји титулу у Суперлиги.

"Покушаћемо кроз Куп да изађемо у Европу, што је био нас циљ од самог почетка. Ми морамо да будемо концентрисани, да испунимо све што тренер захтева од нас. Лада тако играмо, ниједна екипа не може да нас победи. Надам се дс ћемо изаћи као побесници. Желео бих да ми освојимо Куп, а Звезда првенство", рекао је Ђурић.

Улазнице за прву полуфиналну утакмицу Купа Србије између Чукаричког и Звезда продају се на благајнама стадиона на Бановом брду по цени од 400 динара. Благајне су данас отворене од 12 до 16 часова и сутра од поднева до почетка утакмице.

Реванш меч играће се 10. маја на стадиону "Рајко Митић".

"Уклето Брдо"

Чукарички од 25. фебруара и утакмице са Напретком никога није победио као домаћин: у мечевима са Радом, Црвеном звездом, Младошћу и Радником освојена су само два бода. С дуге стране, екипа Миодрага Божовића на гостовањима нема пораз од 17. септембра прошле године, од када је добила 12 утакмица и једном ремизирала.

Резултати са Звездом од повратка Чуке у Суперлигу:

6. октобар 2013: Чукарички - Црвена звезда 2:0
12. април 2014: Црвена звезда - Чукарички 4:1
8. новембар 2014: Црвена звезда - Чукарички 0:0
10. мај 2015: Чукарички - Црвена звезда 2:0
12. август 2015: Црвена звезда - Чукарички 3:1
6. децембар 2015: Чукарички - Црвена звезда 2:7
27. април 2016: Црвена звезда - Чукарички 1:2
10. октобар 2016: Црвена звезда - Чукарички 3:1
19. март 2017: Чукарички - Црвена звезда 3:4

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар