Иванка изазвала смијех на самиту

Кћерка америчког предсједника Иванка Трамп данас се, на женском самиту у Берлину на којем је учествовала и њемачка канцеларка Ангела Меркел, осјетила прозваном да брани став свог оца према женама.

Свијет 25.04.2017 | 18:30
Иванка изазвала смијех на самиту
Кћерка Доналда Трампа је, учествујући на панелу Г20 са женама лидерима, изазвала је смијех у публици када је похвалила “залагање свог оца” по питању жена и његову улогу “ватреног заговорника пружања подршке породицама и омогућавања њиховог развоја”, преноси АФП.

Модератор панела, новинар који се бави финансијским темама, изненада ју је прекинуо рекавши да би “имајући у виду неке ставове према женама које је њен отац јавно изнио, могли да се запитамо да ли је он заиста неко ко толико ради на оснаживању жена”.

"Свакако сам чула критике медија и то је нешто што се понавља. Али, ја из личног искуства знам да хиљаде жена које су деценијама радиле са мојим оцем и за њега, док је био у приватном сектору, свједоче о његовој вјери и чврстом убјеђењу у потенцијал жена и њихову способност да обављају посао као и било који мушкарац", истакла је она.

Иванка Трамп је напоменула да уз то, као кћерка, може да говори из личног угла, знајући да ју је отац охрабривао и омогућио јој да се развија и напредује.

"Одрасла сам у кући у којој није било препрека за оно што сам могла да постигнем, а није било ни разлике између мене и моје браће", навела је она.

Иванка, бивша манекенка која је покренула сопствену модну линију, радила је за компанију свог оца, а сада има кабинет као савјетник у Бијелој кући.

На свом првом званичном путовању у новој улози, она се појавила на панелу о економском оснаживању и предузетништу жена, са високим гостима међу којима су биле и директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард и холандска краљица Максима.

У међувремену, предсједник Доналд Трамп написао је на Тwиттеру да “се поноси лидерством своје кћерке кад је рокеч о унапређењу улоге жена у економији”, пренио је АП.

Поменути детаљ можете да погледате у приложеном видео снимку од 13,50.


Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србо

26.04.2017 06:27

Гдје је Главоњина миндерпуза.

ОДГОВОРИТЕ