Олимпијакос лети из лиге?!

Иако је атински клуб већ прославио освајање 44. шампионског пехара у историји, могао би да због инцидената на мечевима против Платанијаса и АЕК-а остане без титуле и чак буде избачен у Другу лигу Грчке.

Фудбал 25.04.2017 | 20:10
Олимпијакос лети из лиге?!
Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Грчке у уторак ће на сједници донијети одлуку о казни Олимпијакосу због изгреда на мечевима против Платанијаса и АЕК-а.

Наиме, на сусрету са Платанијасом, Атињани су на полувремену физички насрнули на госте и настала је општа туча међу играчима, док је на куп утакмици са градским ривалом АЕК-ом, наводно нападнут помоћни судија и то од стране фудбалера Олимпијакоса.

Уколико се "дисциплинци" буду стриктно придржавали правила, Олимпијакос би могао да остане без титуле иако има шест бодова више у односу на другопласирани ПАОК, али и да сљедеће сезоне наступа у другом рангу грчког фудбала.

Грчки медији додуше сумњају да ће Олимпијакос бити избачен из лиге већ предвиђају да ће атински великан бити санкционисан само одузимањем шест бодова односно губитком титуле.

Клуб из Солуна, који с клупе води Владимир Ивић, би у том случају постао шампион први пут од 1985. године јер има бољи међусобни скор (1:2, 2:0).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар