Куп: Николића занима побједа, а не снимци, увреде и Терзић!

Марко Николић, тренер фудбалера Партизана, тврди да прва полуфинална утакмица Купа Србије против новосадске Војводине неће решити питање финалисте.

Фудбал 25.04.2017 | 17:30
Куп: Николића занима побједа, а не снимци, увреде и Терзић!
Ни Терзић, ни снимак, чека нас непријатна екипа! Тренер Партизана одбио је да коментарише изјаву директора Звезде, као и да полемише о тензијама којих је било и биће. Најављује да ће финалиста Купа бити одлучен у Хумској.

Војводина - Партизан, друга од три епизоде!

После прве, све је прштало, а није се смирило ни до данас.

Сада је на реду Куп у којем ће црвено и црно-бели одиграти два дуела у борби за финале.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић изјавио је данас да не очекује да ће прва полуфинална утакмица Купа Србије против новосадске Војводине решити питање финалисте, али да верује у добар резултат свог тима.

"У полуфиналу се играју две утакмице и не очекујем да ће сутрашња решити било шта. Не очекујем резултат који ће једној екипи обезбедити пласман у финале. Партизан увек иде на победу али куп је специфично такмичење и гол у гостима има додатну тежину. Може да вреди и дупло, што би нам пред реванш донело добре могућности. Као тренер Партизана никада не размишљам о нерешеном резултату", рекао је Николић на конференцији за новинаре и констатовао да је Војводина млада, амбициозна и непријатна екипа за сваког противника.



Фудбалери Партизана у среду од 19 часова у Новом Саду, уз директан пренос на "Арена спорт 1", играју против Војводине прву полуфиналну утакмицу Купа Србије. Црно-бели су у суботу, у бурној првенственој утакмици, победили Војводину 1:0, а Николић је рекао да није лако победити било коју екипу два пута у четири дана.

"Партизан има квалитет и то је демонстрирао у овој серији од 29 утакмица без пораза, у којој је 26 победа. У тој серији било је и три дербија, утакмице са Војводином и осталим квалитетним екипама. Има још седам, односно потенцијалних осам утакмица до краја сезоне, а моји играчи врло добро знају шта је наш пут, како смо дошли до ове серије и шта их очекује. Њихова глад за победама сада мора бити и већа", рекао је Николић и нагласио:

"Очекујем велику подршку Партизанове публике у Новом Саду, што је од огромног значаја. Фасцинантан је био амбијент у претходној утакмици и много је лакше играчима да играју у таквом амбијенту. Очекујем да подршка не јењава већ да кулминира у финишу сезоне у оба такмичења".

Он је додао да му понашање играча Партизана даје разлог за умерени оптимизам, али да још ништа није освојено и да они морају да буду свесни свих околности у којима су се налазили у претходних девет месеци и у којима ће се тек наћи.

Део управе Војводине је у другом полувремену утакмице у суботу напустио стадион Партизана због увредљивог скандирања навијача црно-белих.

Упитан да ли тензије утичу на играче Николић је одговорио одрично.

"Те тензије немају везе са нама. Концентрација тима мора да буде на ономе где можемо да утичемо. Ми своју истину тражимо на зеленом тепиху", рекао је Николић.

Војводину ће у сутрашњој утакмици предводити нови тренер Радослав Батак. Николић је рекао да њега не познаје као тренера већ као играча.

"Знам да је професионалну лиценцу добио у Црној Гори. Ово је за њега велика шанса, јер је велика ствар бити тренер Војводине. Желим му срећу, али после утакмице против нас", рекао је Николић.

Ни о Терзићу

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић у понедељак је рекаода се Партизан сва три пута провукао у "вечитим дербијима", иако су црно-бели два пута победили а једном одиграли нерешено са Звездом. Николић ту изјаву није желео да коментарише.

"Немам времена да пратим сваку вест која изађе у медијима. Концентрисан сам на игру, опоравак играча и на ствари које су за мене најважније. Другим стварима се не бавим. Ја сам човек спорта а и добро је што постоји критика у јавности за све што се дешава у спорту", рекао је он.

Црно-беле због инцидената на суперлигашком окршају са Војводином очекује казна, а тензија би могло да буде и у Новом Саду, како због одлуке Војводине да Гробаре у среду смести на јужну трибину, тако и због сада већ чувеног сукоба челника два клуба у Хумској, током којег су Новосађани наводно претили да ће пустити Црвену звезду да победи наредног викенда.

Партизан и Војводина у Купу: 6-0-4 (22:13):

22. децембар 1951, Београд: Партизан – Војводина 0:2
22. август 1954, Нови Сад: Војводина - Партизан 2:4
8. април 1959, Београд: Партизан - Војводина 2:1
20. новембар 1991, Београд: Партизан - Војводина 4:0
4. децембар 1991, Нови Сад: Војводина - Партизан 2:1
18. март 1998, Београд: Партизан - Војводина 4:1
1. април 1998, Нови Сад: Војводина - Партизан 1:0
27. октобар 2004, Нови Сад: Војводина - Партизан 1:3
15. април 2010, Београд: Партизан - Војводина 1:3
11. мај. 2011. Београд: Партизан - Војводина 3:0*

*напомена: финале Купа 2011. није завршено, па је црно-белима додељен трофеј за зеленим столом

Полуфинале Купа (среда)

НОВИ САД: Војводина – Партизан 19

(суди Данило Грујић)

БЕОГРАД: Чукарички – Црвена звезда 16.30

(Милорад Мажић)

Извор: Мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар