Сусрет Чавића и Боаза Родкина

Предсједник НДП-а Драган Чавић данас се састао са нерезидентним амбасадором Израела за Босну и Херцеговину Боазом Родкином. Амбасадора је интересовало стање у БиХ и Републици Српској и том приликом господин Чавић га је упознао са тренутном ситуацијом.

Република Српска 25.04.2017 | 15:01
Сусрет Чавића и Боаза Родкина
Чавић је представио амбасадору и Декларацију о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата, коју је на његов приједлог усвојила Народна скупштина Републике Српске, те му уручио текст Декларације.

Родкин и Чавић су се усагласили да је јако важно да се гради култура сјећања о заједничкој трагедији српског и јеврејског народа на овим просторима током Другог свјетског рата.

У том смислу, господин Боаз Родкин је рекао да ће упознати Министарство спољних послова Израела о усвојеној Декларацији о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БРАВО ЗА ДЕКЛАРАЦИЈУ

25.04.2017 15:10

БРАВО ЗА ДЕКЛАРАЦИЈУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.04.2017 15:50

Ту се види искуство и цињеница да је Цавиц био предсједник РС. Од свих који су се с амбасадором састали, ово је једини разговор који је имао конкретан уцинак... осим наравно оног с Додиком, кад му цовјек реце да прекида везе Израелом

ОДГОВОРИТЕ