Умро Михаљ Месарош - легендарно крило Партизана!

Михаљ Месарош, легендарно десно крило Партизана, умро је 18. априла 2017. у САД.  Преминуо ас Парног ваљка с краја педесетих година прошлог века.

Фудбал 25.04.2017 | 09:00
Умро Михаљ Месарош - легендарно крило Партизана!
Михаљ Месарош Меске је рођен 27.7. 1935. у Новом Бечеју. Своју светску каријеру је започео у локалном Јединству и Пролетеру из Зрењанина, одакле са 18 година, после великог интересовања највећих клубова наше земље, постаје члан фудбалског клуба Партизан.

"У Партизану је наступао у периоду 1953. до 1960. и забележио 127 наступа уз 57 постигнутих голова. Био је у саставу блиставе генерације педесетих година, када је фудбал био задовољство и радост, са ове дистанце гледано, доба романтике. Још и данас се памти сарадња великана – Бобек, Милош Милутиновић, Михаљ Месарош, Чајковски, Бруно Белин, Валок, Зебец….Постигао је и гол у оној чувеној утакмици финала Купа Југославије између Партизана и београдског Радничког, када су црно-бели после 0:3 на полувремену победили на крају са 5:3", наводи се на сајту Партизана.

Био је кандидат за члана репрезентације, као део тима за Светско првенство.

Каријеру после Партизана наставља у ОФК Београду, Слободи из Тузле, Ријеци и Трикали (Грчка), после чега је 1967. године постао члан нове лиге у САД, где је имао пионирску улогу у развоју фудбала на северноамеричком континенту.

Ту је у то време тек била формирана професионална лига по Европском принципу, где је са успехом наступао у неколико клубова – Лос Анђес Торос, Сан Дијего Торос и Сан Хосе Еартхqуакес, где је и завршио каријеру.

У Партизану је наступао у периоду 1953 – 1960 и забележио 127 наступа уз 57 постигнутих голова. Био је у саставу блиставе генерације педесетих година. Још и данас се памти сарадња великана: Бобек, Милош Милутиновић, Михаљ Месарош, Чајковски, Бруно Белин, Валок, Зебец… Постигао је и гол у оној чувеној утакмици финала Купа Југославије између Партизана и београдског Радничког, када су црно-бели после 0:3 на полувремену победили на крају са 5:3.

Каријеру после Партизана наставља у ОФК Београду, Слободи из Тузле, Ријеци и Трикали (Грчка), после чега је 1967. године постао члан угледне нове лиге у САД, где је имао пионирску улогу у развоју фудбала на северноамеричком континенту. Ту је у то време тек била формирана професионална лига по Европском принципу, где је са успехом наступао у неколико клубова.

Месарош је живео у САД са својом женом Розалијом, децом Лидијом и Робертом и четворо унучади.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар